Teikas process • IR.lv

Teikas process

2
«Tikai, nonākot pie mājbrūvētājiem, tu saproti, kāda ir kvalitātes latiņa, ko tas vispār nozīmē. Tāds pats mājbrūvēšanas bums, acīmredzot, šobrīd ir citur pasaulē,» stāsta Jānis Pumpiņš (no kreisās) un Mārtiņš Andžs. «Tagad jau tas kļuvis par dzīvesveidu: sekot līdzi, kas notiek industrijā, runāt ar pārējiem, meklēt kaut ko jaunu.»
Ieva Puķe

No graudiem līdz alus glāzei paiet gandrīz mēnesis, taču Indra, Mārtiņš un Jānis jau divus gadus vairs nepērk šo dzērienu veikalā. Viņi ir pievienojušies Kustībai par labu alu un brūvē paši

Katls, 220 litru. Salīdzinoši nedaudz. Agrāk liktos kosmoss, bet tagad tas ir mūsu! Tā runādami, divi puiši Staļina laika mājas pagrabā Teikā ienes bunduli ar krānu sānos. Arī pagrabs ir viņu. Gribējuši īrēt telpas alus gatavošanai, bet sapratuši, ka izdevīgāk būs nopirkt. Jānis ar Mārtiņu plāno ar šo lietu nodarboties ilgtermiņā, piepildīt daudzu mājbrūvētāju sapni – izveidot mazu ražotni. «Malduguns, Labietis, Viedalus Jūrmalā. Ādažu jaunais,» uzskaita kolēģus, kuru brūži izauguši no mājbrūvēšanas.

«Lielākā katlā ir labāka vārīšana, dzīvoklī tādu gluži neieliksi,» Mārtiņš apmierināti novērtē jauno pirkumu. «Man tā bijis divas reizes – pieliec apiņus, uzliec par augstu temperatūru, alus vienkārši sāk celties un iet pāri. Saprotiet paši, pēc tam var divas stundas tīrīt ap plīti!»

Tas, ka māja smaržo pēc apiņiem, gan piederot pie lietas. «Visu laiku kaut kas rūgst. No rīta pamostos, fff, kaut kas augļains, rūgšanas process sācies,» viņš teatrāli osta gaisu. «Mierīga sirds! Var būt arī tā, ka raugs «nepiestartējas», nekas nenotiek.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu