Putins sola tēmēt trieciena spēkus uz teritorijām, kas apdraud Krieviju (papild.) • IR.lv

Putins sola tēmēt trieciena spēkus uz teritorijām, kas apdraud Krieviju (papild.)

21
Krievijas prezidents Vladimirs Putins (no kreisās) un aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu militārās tehnikas izstādē Krievijas pilsētā Kubinkā. Foto: EPA/LETA

Krievijas prezidents sola, ka līdz gada beigām Krievijai būs 40 jaunas ballistiskās raķetes

Krievijas trieciena spēki tiks notēmēti uz teritorijām, kas to apdraud, otrdien paziņoja prezidents Vladimirs Putins. “Ja kāds draud mūsu drošībai, mums vajadzēs notēmēt mūsu trieciena spēkus uz tām teritorijām, no kurām izriet draudi,” netālu no Maskavas tiekoties ar Somijas kolēģi Sauli Nīnisti, sacīja Putins.

“Tiklīdz draudi izriet no kādas kaimiņvalsts, Krievijai ir jāreaģē pienācīgi un jāīsteno tās aizsardzības politika tā, lai pret to vērstos draudus neitralizētu,” piebilda Putins. 

“Tā ir NATO, kas nāk uz mūsu robežām, nevis ka mēs kaut kur dotos,” sacīja Krievijas prezidents, atbildot uz jautājumu par Maskavas un NATO bruņoto spēku koncentrēšanu reģionā.

Tomēr viņš arī norādīja, ka novērotāji pārspīlē it kā pastāvošos NATO draudus. “Protams, mēs visu analizēsim, uzmanīgi tam sekosim, bet es pagaidām nekā tāda neredzu, kas varētu mūs piespiest stipri uztraukties. Tās drīzāk ir politiskas zīmes attieksmei pret Krieviju,” norādīja Putins.

Atbilstoši viņa teiktajam, nemieru Maskavā izraisa tādas stratēģiskas lietas, kā pretraķešu aizsardzības sistēmas izvēršana.

Pēc Putina teiktā, “labākā garantija Somijas drošībai ir tās neitralitātes statusa saglabāšana”, prezidenta teikto citē ziņu aģentūra “RIA-Novosti”.

Putins arī atzinis, ka Krievijai ir ietekme uz grupējumu “Doņeckas tautas republika” (DTR) un “Luganskas tautas republika” (LTR) vadību un to nostāja pēdējā laikā ir ievērojami mainījusies.

“Ja mūs kaut kas nepamierinātu Minskas vienošanās, mēs nekad zem tām nepaliktu savu parakstu. Mēs šo vienošanos uzskatām par taisnīgu un līdzsvarotu un izdarām spiedienu uz vienu no šī konflikta pusēm – Doņeckas un Luganskas neatzītajām republikām,” preses konferencē pēc tikšanās ar Somijas prezidentu Sauli Nīnisti pavēstīja Putins.

“Jūs nevarat neievērot, ka to pozīcijās ir daudz kas mainījies, viņi ir gatavi un vēlas risināt sarunas par visiem Minskas vienošanās punktiem,” piebilda Putins.

Putins: Līdz gada beigām Krievijai būs 40 jaunas ballistiskās raķetes

Līdz šāgada beigām Krievijas bruņotie spēki saņems vairāk nekā 40 jaunas starpkontinentālās ballistiskās raķetes, solījis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, uzstājoties forumā “Armija-2015”.

Viņš arī paziņojis, ka Krievijas armija sākusi saņemt pirmos bruņutehnikas paraugus, kuriem to kaujasspēju dēļ līdzīgu neesot pasaulē, ziņo BBC.

“Mūsdienīgo ieroču daļai līdz 2020.gadam ir jāpalielinās līdz 70%, bet dažos gadījumos – līdz 100%,” teica Putins forumā Kubinkā, kur notiek militārās tehnikas izstāde. Pēc mediju ziņām, šo izstādi ignorējušas ārvalstu kompānijas. 

Jau ziņots, ka ASV gaisa spēku ministre Debora Lī Džeimsa izteikusies, ka ASV Eiropā varētu izvietot piektās paaudzes iznīcinātāju “F-22 Raptor” eskadriļu. Mediji vēsta, ka Džeimsa to paziņojusi Parīzes aviošova laikā. Iemesls moderno iznīcinātāju izvietošanai Eiropā ir centieni demonstrēt savas spējas Krievijai. 

Savukārt Krievijas Aizsardzības ministrija uz šo paziņojumu reaģējusi ar paziņojumu, ka tas nepaliks bez atbildes. Tā drīz arī sekoja no Kubinkas ar paziņojumu par 40 jaunām ballistiskajām raķetēm, kas “varēs pārvarēt jebkuras, pat pašas pilnīgākās pretraķešu aizsardzības sistēmas”, raksta portāls “Newsru.com”.

Krievijas prezidents piebildis, ka “mēs daudz uzmanības veltījām un veltīsim plašas valsts aizsardzības programmas, militāri rūpnieciskā kompleksa modernizācijai”. 

Putins arī paziņoja, ka Krievija gatavo divus jaunus radiolokācijas mezglus, kuri kontrolēs rietumu un austrumu virziena stratēģiskos virzienus, vēsta “Interfaks”. Pēc viņa teiktā, aprīlī sākts darbs pie radiolokācijas stacijas izveides Armavirā. Tuvākajos mēnešos notiks jaunā centra izmēģinājumi. “Galu galā tam būs jākotrolē rietumu virziens,” teica Putins.

Tāda pati radiolokācijas stacija, pēc Putina teiktā, šogad tiks izveidota austrumu virzienā.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (21)

Neticis 16.06.2015. 23.02

Varētu padomāt, ka Maskavā saniknoti pensionāri mītiņā pieprasīja: “Kad mums būs jauni kodolieroči?”

+9
0
Atbildēt

0

aivarsk 16.06.2015. 19.42

Bruņošanās sacensība mums izdevīga – tā sagrāva psrs.

+10
-1
Atbildēt

1

    Optiskais Tēmeklis > aivarsk 17.06.2015. 10.30

    Biežāk putinisosi uzlasa citiem nozagto — kā vācu tanku, ko KF pārsauca par Armata.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

J.Biotops 16.06.2015. 17.41

Paldies, jau zinām, ko nozīmē, ja Krievija sāk runāt par aizsardzību. Sevišķi par tādu nopietnu, ar ballistiskām raķetēm – tipisku aizsardzības rīku.

+9
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu