Džebs Bušs oficiāli paziņo par startu ASV prezidenta vēlēšanās • IR.lv

Džebs Bušs oficiāli paziņo par startu ASV prezidenta vēlēšanās

13
Džebs Bušs paziņo, ka pretendēs uz ASV prezidenta amatu. Foto: EPA/LETA

Viņš ir jau desmitais republikānis, kas pieteicis pretenzijas uz partijas nomināciju startam vēlēšanās

Bijušais Floridas gubernators Džebs Bušs pirmdien Maiami oficiāli paziņojis par savu nodomu startēt 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās, vēsta LETA/AFP.

62 gadus vecais politiķis, kura tēvs un vecākais brālis jau pabijuši Baltā nama saimnieka godā, ir jau desmitais republikānis, kas pieteicis pretenzijas uz partijas nomināciju startam vēlēšanās.

Par savu lēmumu startēt vēlēšanās Bušs paziņoja runā, ar kuru viņš uzstājās Maiami Deidas koledžā.

Savā runā politiķis norādīja, ka pašreizējā prezidenta Baraka Obamas pēctecim jābūt cilvēkam ar pieredzi izpildvarā, uzsverot, ka tādu viņš guvis Floridas gubernatora amatā. Bušs arī norādīja, ka tagad Florida ir “pirmajā vietā” gan darbavietu, gan mazo uzņēmumu radīšanā.

Vienlaikus Bušs kritizēja pašreizējos Vašingtonas politiķus, kuriem izdevies panākt vien “lēnāko ekonomika atlabšanu”, kāda pieredzēta vēsturē. “Amerika ir pelnījusi ko labāku,” uzsvēra pretendents uz prezidenta krēslu, apsolot, ka gadījumā, ja viņš nonāks Baltajā namā, ASV tautsaimniecības izaugsmes temps sasniegs četrus procentus.

ASV kļūs par “ekonomisku supervaru”, kam neviens nespēs līdzināties, solīja Bušs.

Ar savā runā bieži iekļautajām spāņu frāzēm, viņš acīmredzami vēlējās izrādīt arī savu izpratni par imigrantu lomu ASV sabiedrībā.

Piesaucot pašreizējo atkusni ASV un Kubas attiecībā, Bušs solīja, ka viņa vadītā administrācija solidarizēsies ar brīvas Kubas tautu.

Ja Bušam izdosies gūt virsroku republikāņu priekšvēlēšanās, vēlēšanās viņam, visticamāk, nāksies sacensties ar bijušo pirmo lēdiju Hilariju Klintoni, kura tiek uzskatīta par favorīti demokrātu pretendentu vidū.

 

Komentāri (13)

Austras koks 16.06.2015. 11.23

Es ceru, ka vinnēs republikāņi prezidenta vēlēšanās, bet tikai gan ne Buša personā, bet gan Teda Kruza personā.

Ja ASV turpinās vadīt visādi mīkstmieši demokrāti, tad ASV drīz paliks nespējīga. ASV republikāņi ir vienīgie, kas rietumu pasaulē bija adekvāti novērtējuši krievus un uzskatīja Krieviju par draudu vēl ilgi pirms tā iebruka Ukrainā.

Savukārt mīkstmiesis Obama ar Krieviju kaut kādus restartus mēģināja taisīt un sāka adekvāti novērtēt “vates” valsti tikai tad, kad tā iebruka Ukrainā. Nu akurāt tāpat kā mūsu mīkstais Rinkevičs, kuram vēl Maidana laikā likās, ka ar Krieviju ir jādraudzējas.

+6
-1
Atbildēt

2

    andrejs > Austras koks 16.06.2015. 13.12

    Rinkevičs trīs nedēļas pirms krievu iebrukuma Ukrainā – Lielākie ārpolitiskie draudi Latvijai ir Ebolas vīruss un “starptautiskais” terorisms… :)))))

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Austras koks 16.06.2015. 12.16

    Austras koks

    Kāds republikānis? Ja idiots Bušs pēc Putina sarīkotā 9/11 terora akta – provokācijas nebūtu iebrucis Afganistānā, Gruzijas kara noteikti nebūtu un absolūtais ļaunums būtu bijis izbeigts vēlākais 2010. Arī vecākais nebija labāks, jo atļāva Huseina un Miloševiča fašistiskiem režīmiem turpināt asinsdarbus. Savu simtsgades lielāko cerību ar Makkeinu amerikāņi apmainīja pret politkorektumu.

    Jauni Niksoni, Reigani un Makkeini katru dienu nedzimst.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

Neticis 16.06.2015. 17.01

Džordžs Dubultvē Bušs juniors, kas neatšķīra valstis un neprata izrunāt “nuclear”, ieguva iesauku “jaunākais un dumjākais”. Ceru, ka Džebs nebūs “visjaunākais un visdumjākais”.

Bet, vispār, ASV “demokrātija” izraisa pārdomas, ja vairākus gadu desmitus par prezidenta vietu praktiski konkurē tikai divas — Bušu un Klintonu ģimenes…

+1
0
Atbildēt

2

    Bet > Neticis 16.06.2015. 22.55

    Jā ,un no kuras ģimenes bija Reigans.

    pāris ģimeņu jau ir pretendējušas uz prezidenta amatu, bet tie ir Bušu un Kenediju ģimenes. Malači, ja ir tādas ģimenes.

    Kā ar Rūzveltiem?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Neticis 16.06.2015. 19.52

    No kuras no tām ģimenēm ir melnis?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Bet 16.06.2015. 11.42

Esmu par republikāņu prezidentu ASV, jo Obama tiešām ir mīkstmiesis un krievi to zināja jau sen, tāpēc zināja, ka ASV neko neuzsāks ja krievi iebruks Ukrainā.

Ar republikāņiem ir daudz labāk, jo Bušs savulaik krievu iebrukumu Gruzijā tomēr apstādināja kopā ar Sarkozī.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu