"Amnesty International" nosoda kaunpilno pasaules reakciju uz bēgļu krīzi • IR.lv

“Amnesty International” nosoda kaunpilno pasaules reakciju uz bēgļu krīzi

10
Sīriešu bēgļi pie robežas ar Turciju, kas šajās dienās paziņoja, ka ierobežos uzņemamo bēgļu skaitu. Foto: AFP/LETA

Starptautiskā sabiedrība tiek aicināta veidot bēgļu fondu un pievērsties miljona bēgļu pārvietošanai

Cilvēktiesību aizstāvju organizācija “Amnesty International” pirmdien nosodīja pasaules līderu kaunpilno reakciju uz bēgļu krīzi, ziņo LETA/AFP.

Organizācija norādīja, ka “miljoniem bēgļu tiek nolemti neciešamai eksistencei”, un pieprasījusi kopīgi strādāt, lai tiktu atrisināta smagākā krīze kopš Otrā pasaules kara laikiem.

“No Andamanu salām līdz Vidusjūrai cilvēki iet bojā, izmisīgi meklējot drošu patvērumu,” norādīja “Amnesty International” ģenerālsekretārs Salils Šetijs.

“Pašreizējā bēgļu krīze netiks atrisināta, ja starptautiskā sabiedrība nesapratīs, ka tā ir globāla problēma, kurai nepieciešams, lai valstis būtiski pastiprinātu starptautisko sadarbību,” piebilda organizācijas vadītājs.

Ziņojumā, kuru Londonā bāzētā organizācija publicējusi pirms 20.jūnijā gaidāmās Pasaules Bēgļu dienas, starptautiskā sabiedrība aicināta veidot bēgļu fondu un kolektīvi pievērsties miljona bēgļu pārvietošanai nākamajos četros gados.

“Bēgļu krīze ir viens no 21.gadsimta noteicošajiem izaicinājumiem, bet starptautiskās sabiedrības atbilde ir bijusi kaunpilna izgāšanās,” sacīja Šetijs.

“Mums ir vajadzīga radikāla politikas un prakses maiņa, lai radītu saskaņotu un vispārēju globālo stratēģiju,” uzsvēra organizācijas vadītājs.

Vissmagākā situācija ir četriem miljoniem sīriešu bēgļu, no kuriem 95% dzīvo Sīrijas kaimiņvalstīs – Turcijā, Libānā, Jordānijā, Irākā un Ēģiptē.

“Amnesty International” brīdināja, ka šīs valstis nospiež “milzīgā nasta”. “Nevienu valsti nevajadzētu atstāt vienu, risinot milzīgu ārkārtas humāno situāciju bez citu palīdzības tikai tāpēc, ka tā robežojas ar valsti, kurā notiek konflikts,” norādīja Šetijs.

“Amnesty International” uzteikusi Eiropas Savienības (ES) pasākumus robežpatruļu operācijas “Triton” stiprināšanai, taču aicinājusi turpināt rīkoties, lai nodrošinātu bēgļiem legālu iespēju pārvietoties.

 

Komentāri (10)

dzeris49 15.06.2015. 16.47

Pārvietosim Āfriku uz Eiropu, un būs divas Āfrikas, un neviena Eiropa.

To kreiso radikāļu muļķība ir prātam neaptverama.

+10
-3
Atbildēt

0

Bet 15.06.2015. 17.57

Lai bagātās arābu valstis arī pieņem arābu bēgļus, bet afrikāņu bēgļi, lai rod patvērumu kādā citā Āfrika svalstī. Lai solidarizējas savā starpā!

500 milj eiropiešu nevar uzņemt 2 miljardus afrikāņu un 100 miljonu arābu bēgļu!

+8
-3
Atbildēt

0

haralds 15.06.2015. 15.35

tiek aicināta. značit kāds aicina? konkrēti starptautiskās sabiedrības locekļi paši arī kā ņems dalību miljona bēgļu pārvietošanā?

+7
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu