SVF pārtrauc sarunas ar Grieķiju • IR.lv

SVF pārtrauc sarunas ar Grieķiju

10
Vai Jēzus glābs Grieķiju? Protestētāji pie Grieķijas Finanšu ministrijas ceturtdien. Foto: AFP/LETA

SVF pārstāvis paziņo, ka neredz nekādu progresu šajās sarunās

Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pārstāvji negaidīti ceturtdien pameta sarunu galdu ar Grieķiju – Briselē notika kārtējā tikšanās par Grieķijas finanšu krīzes noregulējuma jautājumiem.

SVF pārstāvji paziņoja, ka atgriežas Vašingtonā, jo neredz šajās sarunās progresu, lai tiktu pārvarētas pušu pretrunas. SVF ārējo sakaru departamenta direktors Gerijs Raiss teica, ka fonds vēlas virzību uz priekšu un gaida atbildes soļus no Atēnām, ziņo Dw.de.

„Līdz šim ir palikušas būtiskas pretrunas svarīgākajos krīzes noregulējuma jautājumos,” teica Raiss. Pēc viņa domām, pēdējās dienās Grieķijas sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem nav sasniegts nekāds progress. „Mēs nekad neesam bijuši tik tālu, lai nonāktu pie vienošanās,” teica Raiss.

Viņš paskaidroja, ka Grieķija patlaban strādā pie jauniem ekonomisko reformu priekšlikumiem. Pēc aģentūras „Reuters” ziņām, tikšanos Briselē pametusi arī Grieķijas delegācija.

Eiropas Padomes vadītājs Donalds Tusks aicinājis Grieķiju drīzāk vienoties par rezultātu sarunās ar aizdevējiem. „Vairs nav laika spēlītēm. Mums tagad ir nepieciešami lēmumi, nevis sarunas,” teica Tusks. Viņš arī teica, ka ES finanšu ministru sanāksme 18.jūnijā Luksemburgā būs izšķirīgā šajā jautājumā.

Arī EK viceprezidents Valdis Dombrovskis teica – lai panāktu vienošanos, nepieciešama Grieķijas politiskā griba. Turpmākas sarunas ar Grieķiju notikšot tehniskā līmenī, teica Dombrovskis.

Tikmēr Atēnās un citās Grieķijas pilsētās ceturtdien notika lielas protesta akcijas, kad ielās izgāja tūkstošiem cilvēku. Demonstrantiem nepatīk iecere „sajozt jostas” jeb paredzamā budžeta ekonomija. Pēc policijas ziņām, demonstrācijas noritējušas mierīgi.

 

Komentāri (10)

Absints 12.06.2015. 10.24

Te nu ir skaidri redzams, pie kā noved populisms. Dodiet! Maksājiet!, Uzturiet! Finansējiet!

Un populisti sola: dosim, maksāsim, uzturēsim, finansēsim. Tik aizmirst, ka tā nauda kaut kur ir jānopelna. Kādam jānopelna. Grieķi tie negrib būt. Tātad viņi protestē pret to, ka citi viņus neuztur. Un tas ir populāri, Syriza vēlēšanās uzvarēja… Čaklajiem vāciešiem ir jāuztur slinkie grieķi, jo… Merkele ir vainīgā, jo grib, lai katrs sevi uztur… Nu kā tā var!

Ceru, ka tas viss tiks novests līdz rezultātam. Jeb atkal iedosim kaprīzajam bērnam mantiņu, lai nomierinās?

+11
0
Atbildēt

0

Andris 12.06.2015. 10.12

Fakus pasaka mums ir tiesas spriedumi,kas faktiski uzliek par pienākumu eiro grupai tālāk finansēt Grieķijas slaistu un koruptīvo ekonomiku..

SVF jau apnicis tērēt bezjēdzīgi laiku ar nenopietnību un brīžiem pat meliem!

+11
0
Atbildēt

0

klusais 12.06.2015. 09.00

Vācu prese jau vairākas dienas atkal pievēršas aktīvāk Grieķijas jautājumam . Merkele ar dabon pa mizu :) Izskatās , ka varbūt beidzot būs piegriezies grieķu blefs .

Daudz pēdējā laikā runāts par demokrātiskām lietām … , tad nu Grieķijas jautājums Vācijā ir spilgts piemērs tam , kur daudzi atsaucas uz varas nesēju un varas devēju saikni … lai arī sabiedrība savās iespējamās izpausmes formās jau sen ir par to , lai grieķus noliktu pie vietas , varas nesēji spītīgi cenšas iet citu ceļu … Tagad izskatās , ka SVF iespējams saliks pa plauktiņiem izveidoto situāciju. Es tikai apsveikšu to.

+12
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu