Savickis: Rīgas "Dinamo" sponsors darbojas gāzes biznesā • IR.lv

Savickis: Rīgas “Dinamo” sponsors darbojas gāzes biznesā

11
Juris Savickis. Foto: Ieva Lūka, LETA

Pagaidām netiek atklāts, kas būs Rīgas “Dinamo” treneris

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas “Dinamo” finansētāji būs gāzes biznesa pārstāvji, sarunā ar aģentūru LETA atklāja AS “Dinamo Rīga” padomes priekšsēdētājs un gāzes kompānijas “Itera Latvija” vadītājs un līdzīpašnieks Juris Savickis.

“Būs izstrādāta īpaša shēma, kā tiksim pie finansējuma,” skaidroja Savickis, paužot, ka panākta oficiāla vienošanās ar pārstāvjiem no gāzes biznesa.

Pirmdien tika ziņots, ka Rīgas “Dinamo” atraduši finansējumu un turpinās pastāvēt.

Rīgas “Dinamo” jau pagājušajā vasarā bija grūtības ar sponsoru atrašanu. Oktobrī nauda tika atrasta, tiesa, klubs tā arī neatklāja labvēļu vārdus. Hokejistu sniegums gan nebija pārāk veiksmīgs, un rīdzinieki otro reizi vēsturē neiekļuva Gagarina kausā.

Pirmajās sezonās vienību atbalstīja SIA “Itera”, kam pēc vienības mājaslapā pieejamās informācijas pieder 60,98% kluba akciju.

“Šobrīd notiek pārrunas ar konkrētiem kluba hokejistiem,” stāstīja Savickis, kurš norādīja, ka sīkāku informāciju par komandas sastāvu varēs uzzināt pēc nedēļas. Tāpat padomes priekšsēdētājs minēja, ka notiek pārrunas ar iespējamo nākamo komandas treneri, taču konkrēts vārdu viņš neminēja.

Laikraksta “Latvijas Avīze” interneta versija ziņoja, ka neoficiāli izskanējis – komandu turpmāk vadīs soms Kari Heikila, kurš ir strādājis vairākos KHL klubos. Pagājušo sezonu viņš sāka kā Ņižņekamskas “Ņeftehimik” galvenais treneris, bet oktobra vidū tika atbrīvots.

Tagad Rīgas klubam palikušas tiesības tikai uz kopumā desmit hokejistiem – līgumi ir spēkā vārtsargam Jakubam Sedlāčekam, aizsargam Krišjānim Rēdliham un uzbrucējiem Robertam Bukartam, Laurim Dārziņam un Brokam Troteram. Tāpat “Dinamo” saglabā tiesības uz aizsargu Oskaru Cibuļski un uzbrucējiem Andri Džeriņu, Miku Indraši, Kasparu Saulieti un Māri Bičevski, kuriem vienošanās gan ir noslēgušās, bet viņi kā ierobežoti brīvie aģenti maija beigās nespēja uzrādīt vienošanos ar citu klubu, līdz ar to sportiskās tiesības uz hokejistiem palika iepriekšējai komandai.

Iepriekš bija izskanējis – ja šosezon Rīgas “Dinamo” tā arī neizdosies atrast atbalstītājus, pērnā gada situācija neatkārtosies un vienība nemaz nesāks sezonu.

Savickis arī izteicās, ka skaidrība par Latvijas komandas nākotni būs līdz maija beigām, bet vēlāk termiņš tika pagarināts vēl par nedēļu. Pēc KHL reglamenta vienībām finansiālās garantijas par nākamo sezonu bija jāiesniedz līdz 30.aprīlim.

Savickis paudis, ka vienības budžets gadā ir 12 miljoni eiro, bet, ja Rīgas “Dinamo” iekļūs KHL nākamās sezonas dalībnieku vidū, tai būs garantēta piedalīšanās sacensībās uzreiz uz trim gadiem.

Kā zināms, iepriekšējā sezonā Rīgas “Dinamo” otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu. Pēc sezonas vienības vadība atteikusies no komentāriem par finansiālo situāciju, tomēr zināms, ka vadībai pret spēlētājiem joprojām ir algu parādi.

Pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka Rīgas “Dinamo” komandas galvenais treneris Artis Ābols savu karjeru turpinās Toljati “Lada” vienības treneru kolektīvā.

 

Komentāri (11)

aivarsk 09.06.2015. 15.05

Vai kukuļu ņemšana par TEC2 gazpromizāciju ir “darbošanās gāzes biznesā”?

Nē, nu vienkārši ienāca prātā – atver tumbočku, a tur nauda priekš ģinama…

+6
0
Atbildēt

1

ierados 09.06.2015. 19.54

Ğināmo, ğināmo! Latvija bez tā nav nekāda Latvija. Hokejisma fenomens. Ja cilvēks nefano par hokeju, tad viņš vispār nav cilvēks. Mums var nebūt bērnu, kuri mācās arodskolās un var nebūt arodskolu, amatnieku, ražotāju, izgudrotāju. Par to pašu mazumiņu, kas mums ir, mēs reizi gadā iečukstam dūrē. Taču par šo ğināmo tiek bļauts no visiem jumtiem līdz mielēm. Ko īstenībā Latvijas progresam dod tāds ğināmo? Tas aizņem ļaužu prātus jau gadu desmitus un kas? Piepildījuma ilūzija. Vīzēs, bet ar ğināmo. Ja nokiju neizdodas uztaisīt, tad mums ir ğināmo. Mēs visiem parādīsim kuzjkinu maķ!! Priekš tā vajadzīga nauda un mēs visiem bučosim roku, kurš šo naudu iedos priekš ğināmo. Un galvenajam ğināmovecam arī. Kā tad bez tā. Politiķim, kurš neslavē ğināmo, nav izredžu tikt ievēlētam. Lai dzīvo ğināmo! Urrāā, tovarišči!!!

+3
0
Atbildēt

0

lno 09.06.2015. 21.06

Прибалтика отсоединяет электросети от России. Путин смягчает тон http://haqqin.az/news/46582

+2
0
Atbildēt

1

    Raicha > lno 09.06.2015. 22.27

    1)Nez kādēļ pie mums par to neko neraksta, Latvijas MM palikuši tiiik dzelteni, ka uzrakstīs par Parisas sunīša caureju un Bekhema jauno apakšbikšu līniju, bet ne par tiešām svarīgām lietām… Negrib? Nevar? Visbeidzot – NEĻAUJ?

    2)Kopumā jau ir patīkami, kad kaimiņi ir par tevi labās domās. Skumji, tikai, ka viņi dzīvo ilūzijās par mūsu vēlmi atbīvoties no RU valgiem, kas patiesībā ir stipri deklaratīva un epizodiska.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu