Rundāles pilī būs skatāma īrisu un peoniju izstāde • IR.lv

Rundāles pilī būs skatāma īrisu un peoniju izstāde

36
Foto Ieva Lūka, LETA

Jūnija beigās pilī notiks Dārza svētki

Līdz svētdienai, 7.jūnijam, Rundāles pils pirmā stāva vestibilā būs apskatāma īrisu izstāde, bet no trešdienas, 10.jūnija, līdz svētdienai, 14.jūnijam, izstādē būs apskatāmi peoniju krāšņie ziedi, raksta aģentūra LETA. 

Rundāles pils muzejs arī šajā sezonā parūpējies par iespēju priecēt apmeklētājus ar bezmaksas ziedu izstādēm. No šodienas līdz 7.jūnijam pils pirmā stāva vestibilā zemos, vidējos un lielziedu īrisus varēs apskatīt vienkopus. Ar savām kolekcijām izstādē piedalīsies selekcionāre Ilga Viņķele un kolekcionāre Gunta Jēkabsone. Tirdzniecības laukumā pie kastaņu alejas būs iespējams iegādāties īrisu stādus. 

Savukārt no 10.jūnija līdz 14.jūnijam savu peoniju kolekciju pilī atrādīs Andris Berkins no Kroņauces. Rundāles pils speciālisti patlaban gatavojas Dārza svētkiem, kas plānoti 27.jūnijā. Šogad tie tiks aizvadīti rožu zīmē. Būs pagājuši desmit gadi, kopš dārzā iestādīta pirmā roze. “Rožu dārza desmitgade ir kā pierādījums un apliecinājums tam, ka esam izturējuši un, neskatoties uz salā cietušo stādu zaudējumiem, esam guvuši pieredzi un izveidojuši īstu rožu muzeju,” pauda muzeja direktors Imants Lancmanis. 

Vairāk informācijas Rundāles pils mājas lapā

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu