Gods būt nevēlamiem • IR.lv

Gods būt nevēlamiem

4
Aivars Ozoliņš

Krievijas «melnais saraksts» – signāls, ka agresija Ukrainā turpināsies

Pagājušonedēļ publicētais saraksts ar Krievijā nevēlamiem Eiropas politiķiem un amatpersonām izskatās pēc kārtējās Kremļa absurda teātra epizodes. Taču, lai cik bezjēdzīgs ir pats «melnais saraksts», tā parādīšanās tieši pašlaik acīmredzot ir signāls, ka Krievija vairs necer uz Eiropas Savienības sankciju atcelšanu un gatavojas jaunam uzbrukumam Austrumukrainā šovasar. Neskaidrāks signāls ir sarakstā ielikto, to skaitā Latvijas politiķu, izvēle.

Vienīgais puslīdz diplomātiski loģiskais saraksta publicēšanas iemesls varētu būt atbilde uz ES iebraukšanas aizliegumu virknei Krievijas amatpersonu, kuru loks pēc Krimas aneksijas pērn pavasarī pastāvīgi paplašināts. Krievija arī līdz šim bija mēģinājusi uz to atbildēt.

Taču arī šādu apšaubāmu «spoguļa» loģiskumu Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs padara absurdu, pretēji Maskavas līdzšinējai «atbildes pasākumu» politikai skaidrodams, ka, izrādās, sarakstā esot tie, kuri atbalstījuši Maidanu jeb «valsts apvērsumu Ukrainā», tātad jau 2013.gada nogales notikumus, kad pašreizējās rietumvalstu sankcijas vēl nebija aktuālas pat hipotētiski.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu