Dreimanes vietā VK direktores pienākumus pildīs viņas vietniece • IR.lv

Dreimanes vietā VK direktores pienākumus pildīs viņas vietniece

23
Valsts kancelejas direktora vietniece Inese Gailīte. Foto: Edijs Pālens, LETA

Izdots rīkojums par Dreimanes atbrīvošanu no amata

Atlūgumu iesniegušās Valsts kancelejas (VK) direktores Elitas Dreimanes vietā šos pienākumus no 15.jūnija pildīs viņas vietniece Inese Gailīte, liecina “Latvijas Vēstnesī” publicētais premjerministres Laimdotas Straujumas (V) rīkojums.

Gailīte ir VK Juridiskā departamenta vadītāja. Direktores pienākumus viņa pildīs līdz jaunā VK vadītāja iecelšanai.

Straujuma (V) vakar izdevusi rīkojumu par Valsts kancelejas direktores Dreimanes atbrīvošanu no amata, liecina publikācija oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

Dreimane no amata tiek atbrīvota ar 12.jūniju, pamatojoties uz Valsts civildienesta likuma 14.panta trešo daļu un 41.panta 3.punktu, kas noteic, ka lēmumu par Valsts kancelejas direktora atbrīvošanu pieņem Ministru prezidents un pamatojoties uz savstarpējo vienošanos, ziņo LETA.

Papildus arī ir izdots rīkojums, ka no 15.jūnija par valsts kancelejas direktora pienākumu izpildītāju ir iecelta Valsts kancelejas Juridiskajā departamenta vadītāja Inese Gailīte, kura šos pienākumus pildīs līdz amatā tiks iecelts jauns vadītājs.

Jau ziņots, ka Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane 1.jūnijā iesniedza atlūgumu.

Satversmes aizsardzības birojs Dreimanei šopavasar anulēja pielaidi valsts noslēpumam, ko viņa pārsūdzēja ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram. Taču Kalnmeiers šo sūdzību noraidīja. Tikmēr Ministru prezidente jau iepriekš un pēc Kalnmeiera lēmuma uzsvēra, ka Valsts kanceleju nevar vadīt amatpersona, kam nav pielaides valsts noslēpumam. Straujuma paziņoja, ka par Dreimanes atbrīvošanu no amata būs jālemj valdībai, taču Dreimane iesniedza atlūgumu.

Straujuma otrdien paziņoja, ka šim amatam uzrunās kādu no valsts sekretāriem vai iestādes vadītāju, un tas notiks jau šīs darba nedēļas beigās. Ja uzrunātās personas nepiekritīs, tiks rīkots atklāts konkurss uz šo amatu.

 

Komentāri (23)

andrejs 03.06.2015. 10.05

šī nav vainīga pie baiso valsts “noslēpumu” nopludināšanas? :)))

Interesanti, vai uz vakanto VK direktores amatu tiks rīkots atklāts konkurss? :)))))

+1
-1
Atbildēt

0

v_rostins 03.06.2015. 09.37

Būtu tikai taisnīgi, ja ECT piespriesto kompensāciju būtu jāmaksā Kukulītim, Kalnmeieram un Pederastu parķijai.

+1
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu