NATO palielina savu klātbūtni Polijā • IR.lv

NATO palielina savu klātbūtni Polijā

34
Polijas karavīrs NATO bāzē. Foto: EPA/LETA

Darbu sāk daudznacionālais korpuss Ščecinā

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, daudznacionālais korpuss Ščecinā no pirmdienas oficiāli sāk darbību jaunā sastāvā, vēsta Polijas Radio.

Karavīru skaits bāzē tiek palielināts no 200 līdz 400. Turpmākajos mēnešos vienībai piebiedrosies karavīri no apmēram 20 valstīm, un šis process noslēgsies jau šogad, ziņo LETA.

“Noslēgumā militārā personāla skaits būs dubultojies līdz 400 karavīriem, ieskaitot gaisa spēku, karaflotes un īpašo uzdevumu spēku sakaru virsniekus,” sacīja ģenerālis Lucs Nīmans.

Jaunā struktūra ļaus īstenot individuālus uzdevumus NATO spēku kopīgo operāciju ietvaros un varēs kalpot arī kā apvienotais štābs mazāku kopīgo operāciju laikā, skaidroja Nīmans.

Ģenerālis piebilda, ka korpuss izveidots, reaģējot uz Maskavas agresiju pret Ukrainu. Lēmums tika pieņemts, lai paaugstinātu kaujas vienību gatavību, lai tā komandētie spēki varētu ļoti ātri reaģēt.

Jau patlaban Šcecinā uzturas karavīri no 15 valstīm. Jaunajā korpusā būs pārstāvētas vairāk nekā 20 valstis.

 

Komentāri (34)

lno 01.06.2015. 22.38

Pelēkais Vilks 01.06.2015. 16.09

Laurova komentārs: uzbrūk Vispasaules rašisms (tpu.. fašisms) – poļi, somi, zviedri, igauņi, latvji, lietuvji, hanti, ukraiņi, japāņi un citi amerikāņi – pasarg dies'(pareizticīgais)..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu