Ceturtdien operas Jaunajā zālē baleta vakars „Iespējams..." • IR.lv

Ceturtdien operas Jaunajā zālē baleta vakars „Iespējams…”

28
Izrādes publicitātes attēls

Koncertā piedalīsies gan pieredzējušie Latvijas Nacionālā baleta solisti, gan jaunie talanti

Ceturtdien, 4. jūnijā plkst.19 LNO Jaunajā zālē Latvijas Nacionālais balets aicina uz sezonas pēdējo notikumu – klasiskā un laikmetīgā baleta vakaru „Iespējams…”, kas šogad notiek jau piekto reizi. Koncertā piedalīsies gan pieredzējušie Latvijas Nacionālā baleta solisti, gan jaunie talanti.

Baleta vakarā ar jaunākajiem darbiem iepazīstinās horeogrāfi Kristīne Neikšina, Donats Rudzītis, Raimonds Martinovs, Aleksandra Astreina, Antons Freimans, Anna Ruske un Milana Komarova. Tāpat „Iespējams…” skatītājiem tiks piedāvāti fragmenti no „Gulbju ezera”, Apburtās princeses”, „Dona Kihota” un citiem klasiskajiem baletiem.

„Pirms pieciem gadiem aizsāktais projekts izvērties veiksmīgs, šajā laikā Latvijas Nacionālajā baletā izaugusi jauna horeogrāfu paaudze. Šosezon pirmizrādi piedzīvoja trīs jauno horeogrāfu – Jevgeņijas Trautmanes, Elzas Leimanes-Martinovas un Milanas Komarovas izrāde „Neiepazītās teritorijas”, bet jau rudenī spēkus uz Lielās skatuves izmēģinās Aleksandra Astreina, Elza Leimane-Martinova, Milana Komarova, Antons Freimans un Raimonds Martinovs, kas veidos vienu no jauniestudējuma „Bolero…” daļām. Esmu pārliecināts, ka „Iespējams…” arī šogad un nākamajās sezonās būs impulss jaunām horeogrāfijām un jaunām lomām,” saka Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis.

Biļetes cena 10 eiro. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv    

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu