Pusmūža vētra • IR.lv

Pusmūža vētra

1
Renārs Kaupers grupas Prāta vētra jaunā albuma prezentācijā.

Satraukumam nav pamata – Prāta vētras jaunais albums izklausās diezgan moderni 

Es nerakstu par latviešu mūziku. Šādi es pirmajā mirklī atbildēju uz Ir lūgumu uzrakstīt par Prāta vētras jauno albumu, kas jau vairāk nekā nedēļu pieejams ikvienam interesentam. Kāpēc tā? 

Pirmkārt, popmūzikai veltītas recenzijas Latvijas periodikā labu laiku vairs negūst it nekādu rezonansi, dzīvojam taču laikā, kad visa mūzika katram pieejama, un kāda starpība, ko saka šis vai cits pašpasludinātais speciālists. Labākajā gadījumā var saņemt īsziņu vai Facebook vēstuli no autora/izpildītāja, un tās saturs ir prognozējams: «Paldies par labiem vārdiem,» vai arī – «Tu vispār kaut ko sajēdz?» 

Otrkārt, uz pirkstiem ir skaitāmi gadījumi, kad Latvijas grupa vai izpildītājs būtu radījuši konceptuālu albumu kā vienotu mākslas darbu vai manifestu – Latvijas otrās neatkarības popmūzikā mēs varam runāt par dziesmu izlasēm, nevis platēm, kuru patiesā vērtība slēpjas iekļauto skaņdarbu cikliskumā un savstarpējā rezonansē. Esmu pārliecināts, ka pēc 50 gadiem, kurus kā tālu popmūzikas atskaites periodu spalvas draugs Uldis Rudaks nesen minēja šā ieraksta recenzijā laikrakstā Diena, arī šābrīža Latvijas vispopulārākā grupa asociēsies ar lielāko hitu krājumiem, kuros būs apkopotas mūsu laiku latvietības sajūtas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu