Zinātnes skaistā balss • IR.lv

Zinātnes skaistā balss

5
Sandra Kropa.
Anda Burve-Rozīte

Latvijas radio raidījuma Zināmais nezināmajā vadītāja Sandra Kropa (30) par zinātni ieinteresējās jau pirmajos studiju gados. Toreiz viņa vēl tikai sapņoja strādāt žurnālistikā

Sandriņa, tu esi ļoti talantīga, skaista un gudra meitene! Tava stāja, prāts un inteliģence žilbina! – sociālajos tīklos priecājas kāda Latvijas radio zinātnes raidījuma cienītāja. Viņa ieraudzījusi Sandru Kropu televīzijā Ziedoņa balvas pasniegšanas ceremonijā – maija sākumā žurnāliste kopā ar LU fizikas profesoru Vjačeslavu Kaščejevu pasniedza balvu Taureņu uzbrukums kognitīvo zinātņu pētniekam Jurģim Šķilteram. Par radošumu zinātnē. Sandra kā viena no balvas tā dēvētajiem vizionāriem jeb ekspertiem labi nostādītā balsī teica iedvesmojošu runu. 

Šī nebija pirmā reize, kad radio žurnāliste iznāca starmešu gaismā. Ar savu stāstu, kā tas ir – būt zinātnes žurnālistam, viņa redzama TEDx Riga konferences video, kā arī (un tas ir Sandras lielākais sasniegums līdz šim!) ar pateicības runu uzstājās 2013.gadā Lielbritānijā, saņemot prestižo Eiropas žurnālistikas balvu astronomijā. To Sandrai piešķīra par rakstu ALMA – the birth of a gigant telescope. Rakstu aizvien var izlasīt interneta vietnē Skymania, kas vēsta par jaunatklājumiem astronomijā. 

Raidījumus par zinātni Latvijas radio smaidīgā žurnāliste vada jau desmit gadus. Ir viena no tiem iedvesmojošajiem cilvēkiem, kuri savu darbu dara ar neatslābstošu interesi. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu