Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

4
Trakais Makss: Skarbais ceļš
Kristīne Simsone

 


oooo
 Trakais Makss: Skarbais ceļš / Mad Max: Fury Road.Izteiksmīgi noformēts divas stundas garš histērisku pakaļdzīšanās epizožu virknējums. Lai gan ar šo distopiskā tuksneša karuseļa vērienu nevar sacensties neviena no iepriekš uzņemtajām trim priekštecēm, stāsta substances ziņā vērtīgākas šķiet pirmās divas «sērijas». Taču Trakā Maksa režisoru Džordžu Milleru nevada tikai pliks merkantilisms: ne katrs riskē daudzmiljonu grāvēju izvērst tik margināli brutālu, neglancētu un dialogos minimālistisku, tajā pašā laikā spējot saglabāt azartu. Mels Gibsons no titulvaroņa lomas gan ir pensionējies, viņa vietā «iesaukts» brits Toms Hārdijs.  No 15.maija.

oooo Tas seko Tev / It Follows. Atradums šausmeņu žanrā. Šī indie jeb neatkarīgā kino gabaliņa autors Deivids Roberts Mičels nehaltūrē un baisumu necenšas panākt ar tukšpaurīgu, anatomisku jandāliņu. Spocīgās spriedzes drāmas dzinulis ir intensīva «kaķa un peles» spēle, kuras paranoiskajā atmosfērā ātri un apķērīgi tiek ievilināts arī skatītājs. Melni humoristiskai atkāpei: sižeta «atspērienam», kā izrādās, nevajag daudz – pietiek ar alegoriju par… STS. Stāsts par vajātāja lāstu tiek padots tālāk… ar seksuālajām attiecībām. No 15.maija.

oo No 5 līdz 7 / 5 to 7. Visīstākā lubu literatūra kino formā. Tā nenogurstoši atražo klišejas, stāstot par jaunu Manhetenas skribentu, kas iemīlas precētā francūzietē. Filma pašmērķīgi kultivē Ņujorkas kā jauno autoru Mekas statusu, to miksējot ar tūkstoškārtīgi ekspluatēto «franču šarma» ideju glancētā vidē. No 15.maija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu