Jumts kā ledus • IR.lv

Jumts kā ledus

4
«Vecos laikos esot bijis teiciens, ka niedru jumtam jābūt līdzenam un gludam kā ledum,» saka Valdis Šīmanis.

Eco Roof un Valda Šīmaņa veikumu Latvijā vislabāk var redzēt Amatciemā netālu no Cēsīm. Savukārt ārpus Latvijas lielākais viņu liktais niedru jumts greznojas pašā Kopenhāgenas centrā

Pirms gadiem divdesmit pieciem Nīcas padomju saimniecības elektriķis Valdis Šīmanis kopā ar sievu Indru iegādājās Rubeņus – vecas lauku mājas netālu no Papes ezera. Toreiz viņš nespēja iedomāties, ka, pateicoties tām, apgūs vēl vienu profesiju, kas ar laiku kļūs par viņa biznesu, liekot nodibināt Eco Roof. Tagad abi smiedamies atceras, ka viss sācies ar pussabrukušo pagrabu, kuru nolēmuši atjaunot.

«Naudas jau nekādas nebija. Tāpēc nolēmām izmantot tepat uz vietas pieejamos materiālus – akmeņus, koku un Papes ezera niedres, kuras tolaik varēja pļaut ikviens, kam nebija slinkums,» atceras Valdis Šīmanis. 

Pagrabu viņi atjaunojuši. Bet tā jumts ģimenei izrādījās liktenīgs, jo tagad ar niedrēm darbojas ne tikai tēvs, bet arī viens no viņu abiem dēliem Kaspars, kuram jau vairāk nekā pusgadu ir savs uzņēmums Eco Industries.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu