Pavasaris Latgales vēstniecībā Gors • IR.lv

Pavasaris Latgales vēstniecībā Gors

4
Ir domubiedri pēc koncerta kopā ar diriģentu Jāni Stafecki un vijolnieku Daniilu Bulajevu.

 

Kad iepriekšējo reizi ar Ir domubiedriem bijām Vidzemes koncertzālē Cēsis, pirms mājup braukšanas kāda no klausītājām ierosināja: «Nākamreiz jābrauc uz Goru!» Labās domas piepildās, un 23.aprīlī Ir domubiedri devās savā līdz šim tālākajā braucienā. 

Latgales vēstniecībā mūs sagaida ar īsteni latgalisku siltumu. Kad koncertzāles vadītāja Diāna Zirniņa ir izrādījusi lasītājiem koncertzāli, lielajā zālē jau sāk drūzmēties mūzikas baudītāji. Šoreiz viesu vidū neparasti daudz jauniešu. Kā nu ne – kad gaismas nodziest un Rēzeknes kamerorķestris ieskandējis zāli, ar lepni paceltu galvu un balles dejās trenētu stāju uz skatuves kāpj 11 gadus vecais vijolnieks Daniils Bulajevs un, pakāpies uz īpaši viņam paredzēta paaugstinājuma, izpilda skaņdarbus, kurus puisēni viņa vecumā parasti nespēlē.

Kad koncerts ir galā, skatītāju aplausi un «bravo!» saucieni izskanējuši, domubiedri satiekas nelielā, omulīgā konferenču zālē. Pavisam drīz mums pievienojas diriģents Jānis Stafeckis un mazais Daniils, kas pēc smagā koncerta manāmi saguris, taču, par to vaicāts, nogroza galvu un smej: varētu nospēlēt vēl vienu!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu