Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

4
Mazā Nikolā brīvdienas
Kristīne Simsone

 


oooo
 Mazā Nikolā brīvdienas / Les vacances du petit Nicolas. Jautrs ģimenes kino no franču komerckino pūralādes, «ietērpts» elegantā un krāsainā vidē, kas izskatās kā aizgūta no Žaka Demī filmām. Titulvaroņa skolas brīvdienu piedzīvojumi piekrastē ievelk bērnišķīgā piedzīvojumā, bet nevainīgie klaunādes jociņi spēj no sirds sasmīdināt. Kinoteātrī Splendid Palace no 8.maija.

ooo Mūsu dzīve / 5 Flights Up. Romantizēta satīra par Ņujorkas nekustamo īpašumu tirgus džungļiem, kur savu mitekli lūko pārdot padzīvojis mākslinieku pāris aktieru Morgana Frīmena un Diānas Kītones iemiesojumā. Lai gan filma ar novatorismu un dziļdomību neaizraujas, tā ir viegla pozitīvisma un Enijas Holas noskaņu caurstrāvota oda «Lielajam ābolam» un divu cilvēku savstarpējām attiecībām. Kino no 8.maija.

oo Zudusī upe / Lost River. Aktiera Raiena Goslinga debiju režijā diemžēl var rezumēt ar retorisku jautājumu: vai vajadzēja? Sakleksēta no dažādiem aktiera iedvesmas avotiem, to skaitā režisora Nikolasa Vaindinga Refna (Brauciens) elektrizējošo krāsu kinematogrāfijas, Harmonija Korīna dīvainību pilnās Gummo vides, filma par kādas ģimenes pūliņiem savilkt galus pamestā miestā hroniski cieš no stāsta trūkuma. Viens no retajiem šā pašmērķību un apšaubāma misticisma caurvītā ķauša priekiem ir aktrise, seriāla Trakie vīri «dīva», kuplā rudmate Kristīna Hendriksa. Kino no 8.maija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu