Kādam jābūt prezidentam? • IR.lv

Kādam jābūt prezidentam?

4
Baiba Strautmane

Valsts prezidenta kandidātu izvirzīšana oficiāli startēs 20.maijā, bet žurnāls Ir aicina sabiedrībā pazīstamus cilvēkus jau izteikt savu viedokli

Pēdējā laikā dzirdams apgalvojums, ka ikviens atjaunotās Latvijas prezidents bijis tas, kas valstij tobrīd vajadzīgs. Var jau būt, ka Andris Bērziņš bija vajadzīgs, lai mēs saprastu, kādai nevajag būt valsts pirmajai galvai. Un attiecīgi, kādai vajadzētu būt – te un tagad. 

Šai personai jāgrib un jāvar runāt gan par bijušo kompartijas un komjaunatnes nomenklatūras pārstāvju korporatīvās «kultūras» pūdējošo ietekmi, gan jābūt patiesi ieinteresētai VDK dokumentu ātrā un profesionālā izpētē. Ir pēdējais laiks šo posmu beidzot padarīt par vēsturi.

Šai personai jāgrib un jāspēj runāt par godīgumu tiesiskas valsts kontekstā. Katrs ar valsts tiesu sistēmas svētību piemānīts pilsonis, uzņēmums, investors ir zaudējums tai pārtikušajai Latvijai, kurā gribam dzīvot.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu