Brāļiem Navaļnijiem piešķir prestižu Eiropas cilvēktiesību balvu • IR.lv

Brāļiem Navaļnijiem piešķir prestižu Eiropas cilvēktiesību balvu

26
Aleksejs Navaļnijs. Foto: EPA/LETA

“Eiropas atmiņas un sirdsapziņas platformas” balvu brāļi nevarēs saņemt

Krievijā apsūdzētajiem un tiesātajiem brāļiem Aleksejam un Oļegam Navaļnijiem piešķirta prestiža organizācijas “Eiropas atmiņas un sirdsapziņas platforma” balva, ziņo BBC.

“Prēmija tiek pasniegta cilvēkiem, kuri pretojas totalitārismam, aizstāvot demokrātijas idejas, likuma varu un cilvēktiesības. Šīs balvas mērķis – piesaistīt uzmanību cīņai ar nedemokrātiskiem režīmiem un politisko represiju upuriem,” teikts organizācijas mājas lapā.

Organizācijas biedri šogad balsojuši par brāļiem Navaļnijiem, “atzīstot viņu personīgo drosmi un cīņu par demokrātiskajām brīvībām un vērtībām”.

Organizācija tika dibināta 2011.gada 14.oktobrī Prāgā, kur tolaik notika tā sauktās Višegradas grupas valstu (Ungārija, Polija, Slovākija, Čehija) premjerministru tikšanās. “Platforma” apvieno 48 valsts un privātos institūtus no 18 valstīm. 13 no tām ir Eiropas Savienības dalībvalstis, kā arī Ukraina, Moldova, Islande, Kanāda un ASV.

Balvas pasniegšanas ceremonija šogad notiks 6.maijā Budapeštā. Taču brāļi nevarēs tajā piedalīties – Aleksejam Navaļnijam liegts izbraukt no Krievijas, bet Oļegs atrodas ieslodzījumā stingra režīma kolonijā, kur ievietots pēc tiesas sprieduma, kas atzina viņu par vainīgu tā saucamajā “Yves Rocher” apkrāpšanas lietā. A.Navaļnijs un viņa brālis Oļegs tika apsūdzēti, ka ar sava uzņēmuma palīdzību no “Yves Rocher” izkrāpuši 30 miljonus rubļu (480 000 latu) un atmazgājuši 21 miljonu rubļu (336 000 latu).

 

Komentāri (26)

Andris 05.05.2015. 14.53

Pelnīti! Cerams ka tā būs iedvesma arī pārējiem būt brīvam un cīnīties par citu brīvību!

+1
-1
Atbildēt

1

    Andris Doveiks > Andris 06.05.2015. 08.18

    Menings(-a), Asānžs, Snoudens jau gaida :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu