„Bostonas spridzinātājs” apraudas tiesas zālē • IR.lv

„Bostonas spridzinātājs” apraudas tiesas zālē

21
Džohars Carnajevs (otrais no kreisās) tiesas zālē noklausās māsīcas Raisas Suleimanovas liecību. Foto: EPA/LETA

Carnajevu aizkustina tantes runa tiesas zālē

Bostonas maratona teroraktā vainotais Džohars Carnajevs pirmdien tiesas zālē apraudājies, kad viņa radinieki, kas tiesā piedalījās kā liecinieki, aicināja zvērinātos jauneklim nepiespriest nāves sodu, vēsta BBC.

Carnajevs, kurš ilgajā tiesas procesā līdz šim netika izrādījis nekādas emocijas, pirmoreiz kļuva emocionāls, kad tiesā uzstājās viņa tante. Zvērināto tiesai būs jāizlemj, vai 21 gadu veco teroristu sodīt ar nāvessodu vai ne.

Brāļu Carnajevu – Džohara un Tamerlana, kuru policija pakaļdzīšanās laikā nogalināja, – nolikto bumbu sprādzieni 2013.gada aprīlī Bostonas maratona laikā nogalināja trīs cilvēkus, bet 264 cilvēki tika ievainoti.

Džohara Carnajeva tante Patimata Suleimanova tiesā bija ļoti emocionāla, bet atbildēt varēja tikai uz dažiem visvienkāršākajiem jautājumiem. Kad tiesnesis ierosināja pārtraukt viņas iztaujāšanu, lai sieviete nomierinātos, apsūdzētais Carnajevs noslaucīja asaras no savām acīm.

Pirmdien tiesā uzstājās pieci Carnajeva radinieki. Viņi visi apgalvoja, ka Džoharu nav redzējuši kopš brīža, kad viņš astoņu gadu vecumā kopā ar vecākiem aizbrauca uz ASV.

Džohara advokāti atzinuši, ka viņš piedalījās Bostonas maratona spridzināšanā, taču to visu esot organizējis vecākais brālis Tamerlans.

Aprīlī tiesas zvērinātie pēc ilgstošas apspriedes vienprātīgi atzina Džoharu Carnajevu par vainīgu visos 30 apsūdzības punktos.

 

Komentāri (21)

dzeris49 05.05.2015. 09.41

Teātris, gatavs nogalināt nevainīgus cilvēkus bet pats, maita, gan grib dzīvot.

Tā tante Krievijā lādēja Ameriku un visus Rietumus.

+1
0
Atbildēt

0

haralds 11.05.2015. 16.55

kaut vai apmīžās un aptaisās, bet jāliek meķī!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu