Krievijā aizliedz Navaļnija partiju • IR.lv

Krievijā aizliedz Navaļnija partiju

39
Aleksejs Navaļnijs. Foto: AFP-LETA

Būs apgrūtināta opozīcijas partiju dalība reģionālajās vēlēšanās

Krievijas Tieslietu ministrija ir atsaukusi Alekseja Navaļnija dibinātās partijas “Progress” reģistrāciju, vēstīts Latvijas sabiedrisko mediju portālā lsm.lv. Līdz ar to tiks apgrūtināta opozicionāru piedalīšanās septembrī plānotajās reģionālajās vēlēšanās.

Krievijas varas iestādes ziņo, ka partija tika reģistrēta pagājušā gada februārī. Tomēr tā nepaspēja likumā noteikto 6 mēnešu laikā reģistrēt iepriekš pieteiktās 44 reģionālās nodaļas.

Partijas līderis Aleksandrs Navaļnijs jau paziņojis, ka ministrijas lēmumu apstrīdēs tiesā. Tomēr Tieslietu ministrijas lēmums nopietni izjaucis opozicionāru plānus.

Jau ziņots, ka pirms nedēļas vairākas Krievijas opozīcijas partijas informēja par nodomu veidot kopēju sarakstu gaidāmajās reģionālajās vēlēšanās. Tās plānoja piedalīties cīņā par trīs apgabalu un to centru vadību.

Komentāri (39)

Aldis-2 29.04.2015. 23.54

Hmm…

Navalnis nav Antiputins.

Navalnis ir vien Mazais putins. Putins-light. Nenobriedis, bet briestošs putins.

Viens putins cīnās ar citu putinu. Vecais putins baidās no jaunāka putina.

Konkurence putinoīdu vidū.

Tikai tāds naivulis kâ “Irir” var cerēt, ka nomainot vienu putinu ar citu putinu, Krievija kļūs dēmokratiska. Būtu jānomaina nevis viens putins, bet gan 120 miljoni putinu (85% no 140 miljoniem). Baidos, ka Ziemeļkoreja ātrāk kļūs dēmokratiska nekâ Krievija. Ziemeļkorejiešiem vismaz ir no kā mācīties – no dienvidkorejiešiem.

+2
0
Atbildēt

0

ierados 29.04.2015. 14.42

Simetriski būtu Latvijā aizliegt jeģinorosu filiāli. Par piemēru krievu “brīvības” cīnītājiem.

+1
0
Atbildēt

0

v_rostins 29.04.2015. 12.16

Nav Krievijas opozīcija mūsu draugs. To uzlabojot viņi tikai paildzinās absolūtā ļaunuma eksistenci, kas ir drauds visam dzīvam uz planētas. Mūsu draugs bija Basajevs un šodien tas ir Sergejs Meļņikoff http://ipvnews.org/ Būtisku lomu latviešu tautas pastāvēšanā nospēlēja Vācijas algotais Ļeņins, kura sarīkotā apvērsuma rezultātā, krievi zaudēja imperiālistisko WWI un Somija, Baltija, Polija un Besarābija ieguva neatkarību, kas bija nepārvērtējama atelpa mūsu tautai.

+5
-5
Atbildēt

3

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu