Olands: Francija atmaksās Krievijai par "Mistral" kuģu nepiegādi • IR.lv

Olands: Francija atmaksās Krievijai par “Mistral” kuģu nepiegādi

25
"Mistral" klases karakuģis "Sevastopol" Francijas ostas pilsētas Sentnazāras ūdeņos. Foto: AFP/LETA

Par “Mistral” karakuģiem paredzēts runāt prezidentu tikšanās laikā piektdien

Ja Francija nepiegādās Krievijai “Mistral ” klases karakuģus, tā Maskavai atmaksās naudu, trešdien paziņoja Francijas prezidents Fransuā Olands.

“Francija negrib piegādāt Krievijai letālo bruņojumu,” ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko kopīgajā preses konferencē Elizejas pilī sacīja Olands. “Šodien mūsu mērķis drīzāk ir miera panākšana [Ukrainā] un cilvēku bojāejas novēršana,” vēsta LETA/Doždj.

Ja tiks pieņemts galīgais lēmums lauzt līgumu par karakuģu piegādi, Francija ir gatava Krievijai atmaksāt naudu. “Atkarībā no notikumu gaitas būs vai nu maksājums, vai maksājuma atmaksa.”

Olands vēl svētdien atzina, ka Francijas un Krievijas pārstāvju starpā notiek intensīvas sarunas, lai panāktu atrisinājumu Ukrainas konflikta dēļ iesaldētajam darījumam par divu Francijas “Mistral” klases karakuģu piegādāšanu Krievijai. “Mēs intensīvi risinam sarunas, lai atrisinātu šo krīzi” saistībā ar 1,2 miljardu eiro vērto darījumu Francijas televīzijai sacīja prezidents.

Neraugoties uz pamieru, kaujas Ukrainā pilnībā nav izbeigušās, un Olands vairākkārt norādījis, ka situācija joprojām “nav tāda”, lai piegādātu Krievijai karakuģus. “Redzēsim, vai mēs par to runāsim piektdien,” sacīja Olands, izsakoties par gaidāmo braucienu uz Armēniju, kur viņam paredzēta tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Putins savukārt iepriekš paziņoja, ka Francijas atteikšanās piegādāt “Mistral” klases karakuģus neietekmēs Krievijas aizsardzības spējas. “Protams, kuģu nepiegādāšana saskaņā ar spēkā esošu līgumu ir slikta zīme, bet no mūsu aizsardzības atbalsta viedokļa varu atklāti pateikt, ka tas nav svarīgi.”

Francijai pirmais kuģis Krievijai bija jāpiegādā pagājušajā gadā, taču piegāde tika iesaldēta, reaģējot uz Krimas aneksiju un tās dēļ ieviestajām Eiropas Savienības (ES) sankcijām pret Maskavu.

 

Komentāri (25)

fretka 23.04.2015. 10.35

“Francija atmaksās Krievijai par “Mistral” kuģu nepiegādi”

——-

Ziņas virsraksts atkal curiku valodā. No tā izriet, ka Krievija nav piegādājusi Francijai kuģus “Mistral”, un Francija par to tagad Krievijai atriebsies :)

Latviski:

Francija atdos Krievijai naudu par nepiegādātiem kuģiem “Mistral”

+8
0
Atbildēt

1

    Austras koks > fretka 23.04.2015. 12.18

    IR sevi pozicionē kā intelektuāļu veidotu intelektuāli “augstu” izdevumu. Tomēr regulāri lasot virsrakstus “šķībā” valodā, rodas lielas šaubas par IR strādājošo valodas prasmēm. Un tas attiecīgi liek arī apšaubīt IR žurnālistu paustā viedokļa loģiskumu un materiālu kvalitāti :)

    Ja ir nezināšana un vienaldzīga attieksme vienā no žurnālistikas pamatlietām – valodas lietošanā, tad kā var būt pārliecība, ka tāda pat nezināšana, nesapratne par lietām, un vienaldzība nevalda arī attiecībā pret saturu, izdarītajiem secinājumiem, jautājumu sagatavošanu intervijām utt.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

LoveLove 23.04.2015. 10.22

Lai arī pēc minstināšanās un laipošanas, ir pieņemts cienījams lēmums, kas atbilst Francijas Republikas demokrātiskajām vērtībām.

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu