Trāpīts! • IR.lv

Trāpīts!

2
No kreisās: Latvijas gāzes līdzīpašnieka Itera Latvija vadītājs Juris Savickis, ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, ekspremjers Aigars Kalvītis ir viesi Skonto būves līdzīpašnieka Gunta Rāvja rīkotajās glaunajās medībās
Indra Sprance

Nopietni ieroči, spriedze medībās un vēlāk saviesīgas vakariņas – firmas Skonto būve īpašnieki gadiem uzsauc smalku medību pasākumu šauram izredzēto lokam, kurā vairākkārt piedalījies arī ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers. Kurš par to maksā, viņš nezinot

Viņi ir vīri, kurus vieno kopīgas intereses un sportiski vaļasprieki. Eksprezidents Guntis Ulmanis, viņa ilggadējais kancelejas vadītājs, tagad Skonto būve līdzīpašnieks Ivars Millers ar biznesa partneri Gunti Rāvi, ekspremjers Aigars Kalvītis, bijušais finanšu un veselības ministrs Gundars Bērziņš, Latvijas gāzes līdzīpašnieka Itera Latvija vadītājs un bijušais VDK virsnieks Juris Savickis. Šis ietekmīgo paziņu un draugu loks ir sen zināms, un viņu vārdi medijos locīti neskaitāmas reizes. Taču izrādās, ka šim lokam jau vairākus gadus klusi pietuvinājies arī ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, par kura atkārtotu ievēlēšanu amatā Saeima lems tuvākajā laikā.

Uzņēmums Skonto būve pamatoti sevi dēvē par «vienu no vadošajiem būvuzņēmumiem Latvijā, kas spēlē nozīmīgu lomu valsts infrastruktūras attīstībā». Firmai  atsevišķi vai kopā ar partneriem daudzus gadus labi sekmējies dažādos valsts un pašvaldību iepirkumos. Piemēram,  lidostas Rīga konkursā par pasažieru termināļa paplašināšanu, desmitiem miljonu vērtos Rīgas iepirkumos pilsētas ūdenssaimniecības attīstībai un arī mazākos pasūtījumos, kā stikla tirgus būdu izgatavošana Vērmanes puķu tirdziņam par vairāk nekā miljonu eiro. Arī tādos nu jau bēdīgu slavu guvušos projektos kā gudrona dīķu attīrīšana (sadārdzinājās no 29 līdz 45,5 miljoniem eiro), Stradiņa klīnikas jaunā korpusa būvniecība (kļūdu dēļ gada sākumā to pat apturēja) un Rīgas pils rekonstrukcija (remonta laikā būvnieku nevērības dēļ pilī izcēlās postošs ugunsgrēks). 

Ar plašu vērienu strādājošās firmas īpašnieki Guntis Rāvis un Ivars Millers arī vērienīgi prot atpūsties. Jau daudzus gadus novembra pirmajā sestdienā viņi organizē medības. Pēdējā laikā tās parasti notiek Kandavas apkaimes mežos, bet vakariņas un atpūta – pieczvaigžņu viesnīcas Hotel Bergs lauku rezidencē Rūmenes muižā. Šo medību sezonas pasākumu īpašu dara tas, ka būvuzņēmēju viesu vidū ir augstas un ietekmīgas bijušās un esošās valsts amatpersonas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu