LZS prezidenta amatam apsver Dūklava, Auguļa un Rāviņa kandidatūras • IR.lv

LZS prezidenta amatam apsver Dūklava, Auguļa un Rāviņa kandidatūras

99
Foto: Evija Trifanova, LETA

Partija “No sirds Latvijai” Valsts prezidenta amatam varētu izvirzīt tās līderi Ingunu Sudrabu

Latvijas Zemnieku savienības (LZS) valdes sēdē ceturtdienas vakarā izskanējuši trīs iespējamie Valsts prezidenta amata kandidātu vārdi – ministri Jānis Dūklavs, Uldis Augulis un Jelgavas mērs Andris Rāviņš, šodien vēsta LTV raidījums “Panorāma”.

Savukārt jau sestdien uz kongresu pulcēsies partija “No sirds Latvijai”, kura Valsts prezidenta amatam varētu izvirzīt tās līderi Ingunu Sudrabu.

Kā ziņots, Valsts prezidents Andris Bērziņš, kuram atbalstu iepriekš bija paudusi viena no koalīcijas partijām, Zaļo un zemnieku savienība, nolēmis nekandidēt uz otru Valsts prezidenta amata termiņu. Koalīcija kopīgo kandidātu Valsts prezidenta amatam, visticamāk, varētu nosaukt 11.maijā.

Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) līderi jau iepriekš pauduši, ka prezidenta amatā vēlētos redzēt Eiropas Savienības tiesas tiesnesi Egilu Levitu, toties opozīcijā esošā Latvijas Reģionu apvienība (LRA) prezidenta amatā vēlētos redzēt vienu no politiskā spēka līderiem Mārtiņu Bondaru.

Starp iespējamiem kandidātiem pieminēts Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube, kurš apliecināja, ka ar viņu neviens par kandidēšanu neesot runājis, kā arī Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, kuram šopavasar beidzas rektora pilnvaras, Latvijas vēstnieks NATO Māris Riekstiņš un arī citi uzvārdi. Politiķi par šo jautājumu runājuši ar eksprezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, tomēr viņa kandidēt neplānojot, raksta LETA.

 

Komentāri (99)

agrunte 16.04.2015. 23.56

Kāpēc to resno nenosauca, kurš darba laikā izklaidējās ar stirnu nogalināšanu. Arī tipiskais zaļais saimnieks. Aizmirsu viņa vārdu.

+21
-1
Atbildēt

8

    v_rostins > agrunte 17.04.2015. 13.35

    Austras koks

    Vai cekas mērgli, kā Rumpīti, VVF vai Zatļeru? Pasarg Dievs.

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    andrejs > agrunte 17.04.2015. 11.17

    redzot tik švakus ZZS kandidātus (izskatās gluži vai pēc ņirgāšanās), Vienotība laikam spiedīs uz Kalnieti. Kalnietei būs arī pusslepens SC atbalsts, jo viņa jau raidīja pozitīvus signālus kolonistu virzienā, LTV intervijā viņa nekautrējoties izteicās, ka vēlas Latvijā legalizēt krievu Ziemassvētkus un Lieldienas. Arī runājot par valsts valodas ieviešanu Latvijā viņa ir ļoti izvairīga – “paši runāsim vairāk”, bla, bla, bla…

    Domāju,ka viņa arī atbalsta TUA, jo no cilvēkiem “nebaidās”…

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    andrejs > agrunte 17.04.2015. 12.11

    to laLaLā

    visi, kas Atmodas laikos bija pieaugušā vecumā, atceras, ka Kalniete bija viena no bailīgākajām LTF darbonēm. PKongresu viņu kompānija (tur vēl bija Īvans, Škapars, Cīrulis (padomju Jaunatnes galv. redaktors) u.c.) ienīda kā sugu, no vārda “neatkarība” vairījās kā velns no krusta. Pēc tam kad Īvāna prombūtnē LTF Radikālākā daļa pasludināja, ka atbalsta PK pozīciju un virzību uz pilnīgu neatkarību, pēc atgriešanās no Maskavas šī kompaška esot bijusi šokā un ārdījušies. (Jāatzīst, ka tolaik pozitīva loma bija Veidemanei, kura centās savā “Atmodā” popularizēt arī PK idejas, lai tauta uzzinātu, ka vienīgais iespējamais nav tikai rozā komunistu izstrādātais “padomju ceļš”)

    Arī tagad viņi cenšas pārrakstīt vēsturi. Tāpat ne velti viņi ir pret čekas “maisu” atvēršanu. Mūsu “gaišie spēki”… :)

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    andrejs > agrunte 17.04.2015. 14.07

    to LaLaLā

    man vienmēr ir simpatizējis Levits, jau kopš Atmodas laikiem. Mūsu gaišie spēki tolaik centās veidot jaunu respubļiku uz LPSR “bāzes” , bet Levits, būdams spēcīgs jurists, kopā ar PK vadību skaidroja nepieciešamību atjaunot 1918. gada 18. novembrī dibināto Latvijas Republiku. Pateicoties viņiem nav “O” variants pilsonībā, visi kolonisti nav pasludināti par pilsoņiem, latviešiem atdeva krievu atņemtos īpašumus utt. Viņu darbu grūti novērtēt par zemu.

    Bet šaubos, ka Vienotība Egilu atbalstīs, jo viņš ir pārāk patriotisks priekš šiem.

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    Raicha > agrunte 17.04.2015. 13.55

    Andrej, tad Dūklavs labāks?!!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Austras koks > agrunte 17.04.2015. 12.09

    Kā jau vienreiz teicu, ka nesanāk bēgot no vilka uzskriet lācim. Ka tiešām nesanāk, ka dabūnam vēl ko sliktāku par Bērziņu.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    Raicha > agrunte 17.04.2015. 11.43

    @andrejs

    Ja dabūsim Kalnieti, varēsim būt laimīgi… Viņa nav ne tuvu ideāls kandidāts, bet tas, kas tiek gatavots, ir daudz, daudz sliktāks, paskaties reālistiski. Levitam nav šances, NEKĀDAS. Pat ja V kaut kādu iemeslu dēļ tomēr nobalsotu par viņu, ZZS, SC un NSL to nedarīs nekad.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    DD1 > agrunte 17.04.2015. 09.21

    > agrunte

    “Kāpēc to resno nenosauca … Arī tipiskais zaļais saimnieks.”

    Ziedonis Caune (resnais) būtu pat tipiskāks kandidāts nekā Dūklavs, Augulis un Rāviņš. Svētās šausmas,- ko tik nevar sagaidīt no ZZS.

    +18
    -1
    Atbildēt

    0

TanteSidra 17.04.2015. 01.38

Resnais gandētājs dzīvo Jelgavā, vai Jelgavas rajonā, iespējams ka Rāviņam padots, vai arī tiem kopējas intereses kuras Rāviņš realizēs vislabāk.

Agrāk Zaļo Zemnieku kandidāti bija Dūkonis, Augonis, Vējonis, tagad pirmie divi tie paši, bet Vējonim vairs Aivars nevar uzticēties, tāpēc klāt ir nācis Jelgavas Rāviņš.

Rāviņš ir no tiem kas aktīvi lobē migrāciju tāpēc to bīdīs visi kas tirgo UA.

+19
-1
Atbildēt

6

    aivarsk > TanteSidra 17.04.2015. 11.35

    Un droši, ka 3a portfelītis arī nebūtu izveidots :))

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    andrejs > TanteSidra 17.04.2015. 11.21

    domāju, vairums atceras, ka Dombrovska padomniece Bukāne pēkšņi bija zaudējusi atmiņu, kad bija jānoskaidro, vai Lembergs Ventspils Domē kārtējo reizi nav pieņēmis savam biznesam izdevīgu lēmumu. Būtu “atminējusies”, varbūt prokuratūra būtu sadūšojusies un ielikusi lembi aiz restēm.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    Optiskais Tēmeklis > TanteSidra 17.04.2015. 11.25

    Andrejs

    Ha-ha, ja Bukane būtu toreiz atminējusies, tad Bukane tagad nebūtu Ventspils ostā ar attiecīgu atlīdzību, vai ne?!

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    Baiba > TanteSidra 17.04.2015. 09.19

    Runājot par TUA Rāwiņš varētu būt arī labs Vienotības kandidāts.Lembergs ar Dombrovski atrastu kopīgu valodu

    +8
    -10
    Atbildēt

    0

    Bet > TanteSidra 17.04.2015. 17.17

    Nu jā un ZZS jau netrūkst labu un atbilstošu kadru vēl un vēl: caune – Jelgavas novads, Sesks- Liepāja, Līdaka- Rīga, bet pēdējais gan laikam nav lembja gaumē!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Bet > TanteSidra 17.04.2015. 12.41

    Tante Sidra, nu gan tu laid! tā izsmējos par tiem ZZs vadošajiem kadriem: Dūkonis- tas ir pat labāk nekā Dūķis, kā partijā viņu dēvē. Traki labi kadri- jo neviens laikam no nosauktajiem neprot angliski, ne arī lāgā latviski izteikties.

    Es jau nodomāju, ka varam dabūt vēl aprobežotākus par iepriekšējo prezidentu, jo ZZS tādu netrūkst!

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

nomale 17.04.2015. 08.13

To ZZS ir jātriec projām no valdības. Jau kopš Latvijas ceļā valdības laikiem ZZSam ļoti veiksmīgi sanāk pataisīt savus partnerus par idiotiem vēlētāju acīs! Vienīgais ko viņi ir darījuši un dara valdībā un saeimā vispār ir sabotāža un valsts pamatu graušana.

Jo sliktāk Latvijai, jo labāk viņiem.

Mani jau sākušas mākt šaubas vai demokrātija Latvijā noturēsies līdz šīs saeimas sasaukuma beigām:(

+17
-2
Atbildēt

9

    v_rostins > 17.04.2015. 09.25

    nomale

    To ZZS ir jātriec projām no valdības.

    ————–

    Jau krietnu laiku reālo koalīciju veido ZRP(v), SC un NSL.

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    v_rostins > 17.04.2015. 14.20

    Bet

    Tieši čekistu piesmietais izdzimtenis, kuces bērns un morālais kroplis, kolorado lentenis Dombrovskis draudēja izrēķināties ar NA ministriem, kuri pieminēs latviešu varoņus – Leģionārus, viņš čekas kuratora uzdevumā izrēķinājās ar Grendes kundzi un koķetēja ar čekas kurmi, kurš bija izslēgts no NA.

    Atceramies, kā nu nē, kā viņš koķetēja ar vissliktākiem miņistriem Latvijas vēsturē: Ķīli, Sprūdžu, Kozlovski un Rinkeviču, kurus premjers, ne čekas kājslauķis, bet valstvīrs, būtu patriecis uz karstām pēdām.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    v_rostins > 17.04.2015. 10.30

    nomale

    ka atbildību par to pašu TUA NA, V un ZZS šobrīd dala līdzīgās daļās, tāpat kā atbildību par visu pārējo (valsts izzagšanu, bardaku, valsts pamatu graušanu)?

    ————-

    NA vienmēr ir iestājusies pret UA dalīšanu nelietīgo mērgļu: Šļesera, Zatļera un Dombrovska sugas brāļiem, un neesmu manījis, ka būtu jebkādā veidā ņēmuši dalību čekistu piesmietā izdzimteņa, kuces bērna un morālā kropļa, Dombrovska un ZRP(v), čekas sagatavoto, valsts nozagšanas projektu: TECII 2. kārta, PV, LM, Citadele, Gudrona dīķi, Stradiņa slimnīca, īstenošanā.

    Par atrašanos valdībā, tas ir strīdīgi, jo kad TB/LNNK atteicās no koalīcijas ar t.s. sociāldemokrātiem RD, izpelnījās ne mazums nopēlumu, tāpēc piešķirt “carte blanche” ZRP(v) kremļjaģām, zagļiem un pederastiem arī nebūs īsti pareizi.

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    Baiba > 17.04.2015. 09.30

    Palasot komentārus var rasties iespaids, ka nomale ir no aizdīķa letiņiem. Tikko iebraucis Latvijā,neko nesaprot un nezina.Vai esiet palaidis gar ausIm, ka pēc X Saeimas vēlēšanām V ar vislielāko balsu skaitu izweidoja koalīciju ar ZZS, bet NA pasūtīja, lai gan pirms tam solīja veidot kopīgu valdību.

    +8
    -9
    Atbildēt

    0

    Baiba > 17.04.2015. 09.42

    Gribēju teikt, ka ZZs ir sens un uzticams V partneris un daudzos jautājumos abas partijas ir domubiedri

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    aivarsk > 17.04.2015. 09.07

    Ar ko viņus var aizvietot? vienotības inspirētā NA apsaukāšana ir devusi savus augļus, vēlētāji nenobalsoja ne par vienu, ne otru, bet par zzs.

    Var jau patriekt un dabūt s+nsL+zzs valdību.

    +10
    -8
    Atbildēt

    0

    nomale > 17.04.2015. 09.34

    aivarsk. …Var jau patriekt un dabūt s+nsL+zzs valdību….

    ————————————

    s+nsL+zzs valdība pastāv jau šobrīd! Mainītos tikai tas, ka ZZSam vairs nebūtu aiz kā slēpties un valsti būtu jāturpina graut atklāti – savu vēlētāju acu priekšā!

    Vai tevi apmierina fakts, ka atbildību par to pašu TUA NA, V un ZZS šobrīd dala līdzīgās daļās, tāpat kā atbildību par visu pārējo (valsts izzagšanu, bardaku, valsts pamatu graušanu)? Vai NA atrašanās ŠĀDĀ valdībā tavuprāt IR attaisnojama?

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    Bet > 17.04.2015. 12.50

    ak šie fanātiskie NA fani, kas visu sagrozīs kā vēlēsies un aizmirsīs, ka iepriekšējā sasaukumā tieši Dombrovskis pirmo no partijām koalīcijā izvēlējās nevienu citu, kā NA!!!

    Vai nekrietnie NA fani to jūs esat aizmirsuši, Ka šis bloks V +NA tik ļoti savulaik nepatika Zatleram, kurš toreiz gribēja čupoties ar SC!

    Kā jums nav kauna!!! Jūs paši esat aizmirsuši gan savus lūšus un pārējos darboņus, kuri nebūt nestrādā Latvijas valsts labā!

    Labi koalcijas partneri bijāt pagāju

    sajā sasaukumā. Kā NA uzvedās pagājušajā sasaukumā, kad Dombrovskim vajadēja paziņot, ka viņam ir jāatkāpjas, jo koalīcijai nav vairs vairākuma sasaukumā, un tas viss bija NA dēļ!

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    nomale > 17.04.2015. 09.36

    Baiba. …Palasot komentārus var rasties iespaids, ka nomale ir no aizdīķa letiņiem. Vai esiet palaidis gar ausIm, ka pēc X Saeimas vēlēšanām V ar vislielāko balsu skaitu izweidoja koalīciju ar ZZS, bet NA pasūtīja, lai gan pirms tam solīja veidot kopīgu valdību….

    —————————————

    un…? Ko gribējāt pateikt?

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu