Drāma Viļņas centrā atrisinājusies - spridzinātājs aizturēts (papild.) • IR.lv

Drāma Viļņas centrā atrisinājusies – spridzinātājs aizturēts (papild.)

28
Cilvēki pulcējas Viļņas centrā pie prezidenta pils. Foto no portāla "15.min.lt"

Spridzināšanas draudu dēļ tika evakuēta Lietuvas prezidenta pils un Viļņas universitāte

Lietuvas operatīvajiem dienestiem pēc vairāk nekā divas stundas ilgas spriedzes Viļņas centrā izdevies aizturēt vīrieti, kas trešdien draudēja uzspridzināties vai palaist gāzi pie Lietuvas prezidenta pils, vēsta “15min.lt”.

Ap plkst.19 pretterorisma operāciju vienības “Aras” vīri pēkšņi metušies uzbrukumā, notriekuši viņu un saslēguši, vēsta “Delfi.lt”. Drīz pēc tam ieradusies ātrās palīdzības automašīna.

Aizturēšanā izmantota elektrošoka ierīce “Taser”, norāda portāls.

Kā mediju pārstāvjiem pastāstījis Viļņas apriņķa policijas priekšnieks Ķēstutis Lančinsks, vīrietis solījis iedarbināt spridzekli, bet nekādas prasības nav izvirzījis un nav arī teicis, ko pārstāv.

Šis cilvēks policijai iepriekš nav bijis zināms. Viņš runājis lietuviski, bet nesakarīgi. Aptuveni 40 gadus vecā vīrieša identitāti izdevies noskaidrot, bet tā netiek izpausta. Viņš nogādāts uz Viļņas galveno policijas komisariātu nopratināšanai.

Pēc policijas priekšnieka teiktā, situācija bijusi nopietna, bet viss beidzies laimīgi.

Lančinsks atzinis, ka tas ir pirmais šāda veida gadījums Lietuvā. Par notikušo sākta pirmstiesas izmeklēšana pēc Lietuvas kriminālkodeksa 250.panta par terorismu.

Viļņas centrā trešdien pēcpusdienā ieradušies visu operatīvo dienestu darbinieki, saņemot ziņu, ka pie Lietuvas prezidenta pils gatavojas uzspridzināties kāds vīrietis.

Kā vēsta Lietuvas Radio un televīzijas ziņu portāls “Lrt.lt”, pie prezidenta pils policijas aplenkumā stāv vīrietis ar lielu koferi. “15min.lt” raksta, ka vīrietis pie pils vārtiem ģērbts melnā, aculieciniekiem viņa apģērbs atgādinot parastu apsardzes darbinieka formastērpu. Evakuēts prezidenta birojs un līdzās esošā Viļņas universitātes centrālā ēka, vēsta LETA/ELTA.

Prezidente Daļa Grībauskaite pili atstājusi jau pirms tam un atrodas drošībā, informējusi viņas galvenā padomniece Daiva Ulbinaite.

Informāciju par iespējamo spridzinātāju pie prezidenta pils policija plkst.16.40 saņēmusi no Lietuvas vadības apsardzes dienesta.

portālam “Delfi.lt” pastāstījuši operatīvo dienestu darbinieki, uz prezidenta pili izsaukti papildspēki. Policisti pagaidām nemēģina vīrietim tuvoties. Ieradies pretterorisma operāciju vienības “Aras” sarunvedējs, sākušās sarunas.

“Aras” komandieris Viktors Grabausks portālam sacījis, ka teritorija tiek pilnībā apsargāta un civiliedzīvotājiem briesmas nedraud.

Policija slēgusi tuvējās vecpilsētas ielas. Izsludināts operatīvais plāns “Vairogs”.

“Delfi.lt” avoti vēsta, ka prezidenta biroja darbinieki pa mobilajiem tālruņiem saņēmuši brīdinājumu atstāt ēku pa sānu izejām.

Atsaucoties uz kādu universitātes studenti, portāls ziņo, ka bibliotēkas lasītava tobrīd bijusi cilvēku pilna. Cilvēki aicināti atstāt vēsturisko universitātes ēku un pagalmus, turoties pēc iespējas tālāk no logiem un durvīm. Pēc studentes teiktā, panika lasītavā neesot izcēlusies, vienīgi pie garderobes izveidojusies gara rinda.

Pēc portāla “Balsas.lt” ziņām, uz Viļņas universitātes jumta ieņēmuši pozīcijas snaiperi. Domājams, ka vīrieti tiks mēģināts atbruņot.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (28)

traductrice 16.04.2015. 11.46

apollo cienīgs virsraksts.

+1
0
Atbildēt

0

Ebenemezers-3 15.04.2015. 20.11

aiztais durvis , pagaida kad taas ķeskas nokritiis , ver atkal vaļaa , lai viņam vieglas smiltis.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu