Pārmaiņas policijā - nomainīs kontrabandas apkarotāju Gudermani • IR.lv

Pārmaiņas policijā – nomainīs kontrabandas apkarotāju Gudermani

36
Gatis Gudermanis. Foto: Evija Trifanova, LETA

Viņa vietā amatā iecels Pēteri Bausku no ENAP Zemgales reģiona pārvaldes

Valsts policijā (VP) drīzumā notiks augstu amatpersonu rotācija – Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieku Gati Gudermani pārcels VP Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (KIP) priekšnieka vietnieka amatā, aģentūru LETA informēja VP.

Lai stiprinātu VP kapacitāti izmeklēšanas jomā, Gudermanis tiek pārcelts VP Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (KIP) priekšnieka vietnieka amatā.

Savukārt Gudermaņa vietā būs Zemgales reģiona pārvaldes Organizētās noziedzības un ekonomisko noziegumu apkarošanas nodaļas priekšnieks Pēteris Bauska.

Pērn decembrī žurnāls “Ir” rakstīja, ka divas augstas iekšlietu sistēmas amatpersonas tieši vai pastarpināti ir iesaistītas konfiscētās kontrabandas preču iznīcināšanas biznesā. Tie bija Gudermanis un bijušais Valsts policijas galvenās Krimināpolicijas pārvaldes priekšnieks Rauls Kviesītis.

“Šodien ekonomikas ietekme manāma gandrīz vai ikkatrā noziegumā, un šīs jomas apkarošanas un izmeklēšanas prioritāte noteikta ne tikai Valsts policijas, bet arī Iekšlietu ministrijas un Latvijas valsts un valdības pamatnostādnēs,” atzīst VP priekšnieks Ints Ķuzis.

Tādēļ pēc iepazīšanās ar apjomīgo ziņojumu par ENAP darbu Ķuzis pieņēmis vienīgo iespējamo lēmumu par šīs būtiskās jomas uzlabošanu ar iestādes iekšējiem resursiem – piemērot augsti profesionālu un pieredzējušu kadru rotāciju dienesta interesēs, tādējādi stiprinot visus līmeņus.

Tikmēr KIP priekšnieka vietnieci Ilzi Sokolovsku noteikts pārcelt ENAP priekšnieka vietnieka amatā, kur viņas zināšanas ekonomikas jomā un unikālā pieredze vissarežģītāko kriminālprocesu izmeklēšanā, piemēram, Zolitūdes traģēdija un Rīgas pils ugunsgrēks, sniegs jaunu, vērienīgu skatījumu uz izmeklēšanas iespējām un risinājumiem.

Lai stiprinātu ekonomisko un kibernoziegumu apkarošanu un izmeklēšanu reģionālā līmenī, ENAP priekšnieka vietnieks Māris Kaļinka tiks pārcelts Zemgales reģiona pārvaldes Organizētās noziedzības un ekonomisko noziegumu apkarošanas nodaļas priekšnieka amatā.

VP atgādina, ka pieredzējušo kadru rotācija Valsts policijā īstenota jau vairākkārt un tas ir viens no efektīviem karjeras plānošanas un attīstības instrumentiem.

Rotācija tiek veikta saskaņā ar likumu, kurā teikts, ka pārcelšana citā amatā dienesta interesēs uz noteiktu laiku, lai nodrošinātu efektīvu dienesta pienākumu izpildi. Saskaņā ar VP priekšnieka Inta Ķuža pavēli amatpersonu rotācija stāsies spēkā ar 1.maiju.

 

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu