Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

6
Ex Machina

 


Ex Machina. Smalkā, no skaļiem vārdiem un milzu publicitātes «brīvā» sci-fi drāma par mākslīgo intelektu jeb «sintētiskās» dvēseles radīšanu ir ass un trāpīgs cilvēciskā un mašīnas pretnostatījums, ietērpts atturīgā, gandrīz klaustrofobiskā gaisotnē. Minimālistiskā filma neuzkrītoši un pieklusināti manipulē ar skatītāja uztveri, uzturot maķenīt paranoisku noskaņu un kāpinot intrigu. Sajūsmas uzkurināšanai var piebilst, ka šī ir Aleksa Gārlenda, romāna Pludmale autora, debija režijā. Tehniski izaicinošā – robotiskas «sievietes» lomā trauslā Alīsija Vikandere.
No 17.aprīļa.

Oskaram nominēto īsfilmu skates. Katra no piecām šogad nominētajām īsfilmām ir baudāma un smalkjūtīga kinopieredze. Sākot ar Sallijas Hokinas un veterāna Džima Broudbenta saspēli smeldzīgajā Oskara laureātē – īsmetrāžas lentē Telefona zvans (The Phone Call) un beidzot ar jautru komēdiju par diviem brāļiem un viņu mājdzīvniekiem – vistām, šis filmu «komplekts» noteikti ir uzmanības vērts, jo gribas ticēt, ka tajā atlasītie kino īsstāsti ir vērienīgāku darbu priekšvēstneši.
Kinoteātrī Splendid Palace no 17.aprīļa.

 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu