Ģenerālprokurora amatam virza Kalnmeiera kandidatūru • IR.lv

Ģenerālprokurora amatam virza Kalnmeiera kandidatūru

22
Ēriks Kalnmeiers. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Nominējot Kalnmeieru, AT vadītājs tic, ka arī turpmāk tiks nodrošināta prokuratūras attīstība

Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs kā ģenerālprokurora amata kandidātu virzīs pašreizējo ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, ziņo LETA.

Kalnmeiera kandidatūra tagad būs jāsaskaņo ar Tieslietu padomi, kas notiks 20.aprīlī, un pēc tam jāvirza iecelšanai Saeimā. Ja Tieslietu padome Kalnmeiera kandidatūru neatbalstīs, Bičkovičam būs jāpiedāvā cits kandidāts.

Bičkovičs skaidroja, ka regulāri sekojis līdzi publiskajā telpā un ikdienā saņemtajai informācijai par prokuratūras darbu piecu gadu laikā, lai arī AT priekšsēdētājam nav ne kontroles, ne pārraudzības funkciju par prokuratūras darbu.

Tiekoties ar abiem kandidātiem – Kalnmeieru un prokuroru Jāni Ilsteri, kā arī izvērtējot iespējamās alternatīvas, Bičkovičs guvis pārliecību, ka prokuratūras līdzšinējais darbs ir vērtējams pozitīvi un tas vērsts uz prokuratūras attīstību. AT priekšsēdētājs ir pārliecināts, ka, nominējot Kalnmeieru, arī turpmāk tiks nodrošināta prokuratūras attīstība.

Zinot Kalnmeiera darbu Tieslietu padomē, Bičkovičam ir iekšēja ticība, ka viņa izvēle padomē tiks atbalstīta.

Bičkovičs paskaidroja, ka būtisks iemesls ir, ka pieļaujamais ģenerālprokurora pilnvaru termiņš ir desmit gadi ar tādu kā pārejas posmu pēc pieciem gadiem, kad ir jāizvērtē, vai esošais kandidāts tiek galā ar saviem pienākumiem. Bičkovičs norādīja, ka viņam objektīvi nav pamata apturēt ģenerālprokurora darbu, progresu, kas ir novērojams. Tāpat Kalnmeieram esot redzējums, kas prokuratūras darbā realizējams turpmāk.

Vēl AT priekšsēdētājs norādīja, ka Ilsterim ir mazāka pieredze tieši administratīvā darba veikšanā, proti, iestādes vadīšanā, un šis rādītājs bijis par labu Kalnmeieram, papildinot, ka šis ir diezgan būtisks apstāklis.

Savu kandidatūru ģenerālprokurora amatam pieteica Latvijas Prokuroru biedrības (LPB) vadītājs, viens no tā dēvētās Ventspils mēra Aivara Lemberga krimināllietas prokuroriem Jānis Ilsteris kā privātpersona, savukārt iepriekš Ģenerālprokurora padome nolēma izteikt ierosinājumu AT priekšsēdētājam kā ģenerālprokurora amata kandidātu virzīt pašreizējo Kalnmeieru.

 

Komentāri (22)

Jānis 15.04.2015. 23.12

Piekrītu Džerim – esošais ģen-proks ir tukša vieta. Vēl vairāk – bičkoviča atbalsts esošajam var tikt vērtēts kā diagnoze. Bičkovičs pārī ar Rasnaču un paklausīgu prokuroru var norakt pilnīgi visu. Proķene it kā strādā, viss notiekot, tikai – muļļīgi, lēni, bezzobaini, neprofesionāli, gariem zobiem, velkot laiku.

Ja kalnmeijers kā savu svarīgāko panākumu Krustpunktā min autoparka uzlabošanu, datortehnikas iegādi, telpu meklējumus, darbinieku apmācību un info sistēmu izstrādi par 2,5 mio (pēc datoru iegādes!!), bet ne ar vienu vārdu nepiemin pirmstiesas izmeklētāju nožēlojamo darbu, slikto uzraudzību, prokuratūras slikto kadru stāvokli, darbu pa roku galam, neprofesionālās apsūdzības un zaudētās lietas, pilnīgo iniciatīvas un motivācijas trūkumu dažādu mediju un iedzīvotāju signal izskatīšanā, izmeklēšanas uzsākšanā.

+5
-1
Atbildēt

1

    aivarsk > Jānis 16.04.2015. 11.54

    Ne jau Kalnmeijerā ir lielākā problēma! Mums tieslietu sistēmā ir advokātu vara! Tāpēc procesos, kur var piesaistīt (finansējums atļauj) kārtīgus advokātus, līdz notiesājošam spriedumam netikt. Kāpēc tā – tāpēc, ka jebkurš prokurors sapņo kļūt par arvokātu, jo tikai tā var nopelnīt. Un te mēs nonākam līdz cēloņiem – kurš atbildīgs par idiotisku atalgojuma sistēmu valsts pārvaldē pie milzīga birokrātiskā aparāta? Kurš atbildīgs par Policijas akadēmijas likvidēšanu? Kurš krīzes laikā likvidēja to pašu Policijas akadēmiju, samazināja algas tiesnešiem, policistiem un prokuroriem, bet nelikvidēja NEVIENU no 27 dažādām inspekcijām, kas čakarē uzņēmējus???? Atbilde tālu nav jāmeklē, bet diez vai patiks…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

klejotājs 15.04.2015. 16.10

tas kas ir salauzts, izgāzies un nestrādā tas noteikti jāvirza atkal. Kā iekš PSRS. Tāds Bičovičs ir aparatčiks un kalnmeijers arīdzan. Liels PĻurkT par prieku tiem kas gāž Latviju.

+6
-3
Atbildēt

0

Edgars Avotiņš 15.04.2015. 17.19

Vai Jums ir arī kaut kas konkrēts, ko varētu Kalnmeijeram pārmest, vai tikai “viss ir slikti, būs vēl sliktāk, jo Lembergs”?

+5
-3
Atbildēt

5

    Lauris Grâvelis > Edgars Avotiņš 15.04.2015. 21.59

    @Edgars

    Cik kvalitatīvi ir sagatavotas apsūdzības un cik kvalitatīvas ir aizstāvības? To mēs arī redzēsim, kā pēc 1.5 gada “kvalitatīvas” apsūdzības Zolitūdes traģēdijas tiesāšana izčākstēs un nebūs pietiekami pierādījumu.

    Kalnmeiers ir miera mika – drīzāk kāds prokurors viņu nostrostēs nevis viņš pateiks stingrāku vārdu! Vai prokurotūrai vajag tādu vadītāju, kur tik daudz reformu jāveic?

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > Edgars Avotiņš 15.04.2015. 21.59

    Pietiek tikai izlasīt Kalnmeijera intervija tepat Irā, lai saprastu, ka viņš šinī amatā galīgi neder, tukša vieta, kur nu vēl tas, ka mums var vilkt garumā jebkuru izmeklēšanu vai tiesu procesu bez kādām normām, un ģenerālprokuroru un nevienu citu tas neintersē.

    Tas, kas notiek ar tiesu sistēmu, savādāk kā par sabotāžu no TM Bērziņa un Rasnača puses nav nosaucāms, mūsu tiesu sistēmas dēļ, nerunājot pat par tiesiskumu, kuram tas vispār šai valstī interesē, Latvija zaudē miljoniem investīcijās un ne tikai, un visai “elitei” vienalga, viss tas ir totālas korupcijas sekas, un šie ministri nav nākuši ne ar vienu jēdzīgu likumdošanas vai reformu iniciatīvu, tas pats attiecas uz Kalnmeijeru un Bickovicu.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Edgars Avotiņš 16.04.2015. 11.44

    Džeri, nevarētu palūgt tevi izskaidrot, kāds sakars prokuratūrai ar Tieslietu ministriju?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > Edgars Avotiņš 15.04.2015. 21.19

    Manuprāt – Ģenerālprokuratūra strādā tīri labi.

    Problēmas drīzāk ir citur:

    1) Likumdošana prasa lielu, bezjēdzīgu birokrātiju – to vajadzētu TM un Saeimā labot

    2) Izmeklētajus Latvijā vispār vairs nemāca – Policijas akadēmija likvidēta – tāpēc tur ir problemas

    3) Tiesas ir pārslogotas, tāpēc termiņi ievelkas (vajadzētu arī samazināt iemeslus, kad var atcelt sēdes) (Lielbritānija grautiņu dalībniekus notiesāja 24 stundu laikā, Latvija 6 gadu laikā)

    4) Pārāk daudz un pārāk ilgi cietumsodi – tāpēc tur veidojas noziedzinieku akadēmijas. Vajag cietumsodus tikai slepkavām, izvarotājiem, recidīvistiem … bet parastajiem jāliek atmaksāt un atstrādāt nodarītie zaudējumi.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Lauris Grâvelis > Edgars Avotiņš 15.04.2015. 17.38

    Bet vair ir labāk kā pirms 4 gadiem? Varbūt dodam iespēju kādam citam? Kas neriskē, tas nedzer šampanieti! Viduvējību kults ir ļoti izplatīts valsts pārvaldē – tāds tādu piesedz.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu