"Sputnik" slavina "melnā Ļeņina" Benesa Aijo "varoņdarbus" Donbasā • IR.lv

“Sputnik” slavina “melnā Ļeņina” Benesa Aijo “varoņdarbus” Donbasā

15
Beness Aijo vēl Rīgā. Foto: Evija Trifanova, LETA

Raksts papildināts ar fotogrāfijām, kurās Aijo pozē ar automātu un PSRS karogu rokās

Krievijas propagandas kanāls “Sputnik” veltījis apjomīgu rakstu bēguļojošajam nacionālboļševikam Benesam Aijo, slavinot “melnā Ļeņina varoņdarbus” Donbasa teroristu rindās, raksta LETA.

Intervijā Aijo stāsta, ka apsūdzības pret viņu Latvijā esot safabricētas un viņš esot “Latvijas politisko represiju” upuris.

Aijo apraksta savu bēgšanu no Latvijas, atklājot, ka pēc ierašanās Maskavā viņš gadu mijā devies uz Ukrainas austrumiem.

“Jaunkrievijas armijā” viņu nogādājis uz agrāko nacionālboļševiku bāzes veidotās partijas “Citāda Krievija” militārais atzars “Interbrigāde”. Pēc Aijo sacītā, “Interbrigādē” Ukrainas austrumos kopumā karo 50 Latvijas valstspiederīgie.

“”Interbrigādē” ietilpst ārzemnieki, kreisie no visas pasaules, kas ir pret imperiālismu. Mums ir brīvprātīgie no Afganistānas, Brazīlijas, Francijas, Itālijas, Lielbritānijas, Īrijas, 50 sarkanie latviešu strēlnieki, Serbijas, Grieķijas un tā tālāk,” apgalvo Aijo.

Par nacionālboļševiku un savas “cīņas mērķi” Aijo dēvē “Krievijas interešu aizstāvību”, uzburot tautu draudzībā balstītas utopiskas sociālistiskas valsts ainu. “Mēs mīlam Krieviju, mūsu dzimteni un pirmkārt aizstāvam tās intereses. Mēs vēlamies, lai tā būtu spēcīga, plaukstoša sociālistiska valsts, kurā visām nacionalitātēm ir labi,” izteicies Aijo.

“Sputnik” raksts papildināts ar vairākām fotogrāfijām, kurās “melnais Ļeņins” pozē ar automātu un PSRS karogu rokās.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa izsludinājusi Aijo meklēšanā krimināllietā, kurā viņš apsūdzēts par publisku aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu. Aijo bija jāstājas tiesas priekšā, taču viņš ir aizbēdzis no Latvijas un paziņojis, ka patlaban atrodas pašpasludinātās “Luganskas tautas republikas” armijas rindās Donbasā un piedalās kaujas operācijās, tādēļ nevar ierasties uz tiesu Latvijā.

Savukārt Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde turpina pārbaudi par Aijo par iespēju atņemt viņam Latvijas pilsonību par brīvprātīgu iesaistīšanos citas valsts militārā organizācijā.

 

Komentāri (15)

west 08.04.2015. 19.35

Kas ir “Sputnik”? Goda vārds – pirmoreiz par tādu dzirdu.

Tagad sāksim reklamēt un apspriest visus Krievijas propagandas kanālus ?

Par ko vēl parunāsim ?

+3
0
Atbildēt

0

morgenstern 08.04.2015. 23.35

Nav tas ķēms jāķer. Paši putlerieši viņu likvidēs, kad kļūs nevajadzīgs.

+2
0
Atbildēt

0

aivarsk 08.04.2015. 17.05

Mums jāveido specvienība, kura līdzīgi, kā Mossad izpilda tiesas spriedumus vai prokuratūras uzdevumus ārvalstīs. Nevar atvest dzīvu, nu nekas, nesanāca, bet vismaz vairs nenodarīs kaunu valstij!

Kurš tad meklē tagad to beni? Visi tak zina, kur šis ir. Čik un gatavs!

+3
-1
Atbildēt

2

    andrejs > aivarsk 08.04.2015. 18.14

    gluži manas domas. Latviešus slepkavojušie krievu omonieši Krievijā tagad varoņi, Vaškevičs aizbēdzis, Segliņš arī, bet mūsu Temīdai aizsietas acis.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    aivarsk > aivarsk 08.04.2015. 18.45

    Ko tu teici, urla?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu