Par televīzijas operatora aizturēšanu rājienu saņem divi policisti • IR.lv

Par televīzijas operatora aizturēšanu rājienu saņem divi policisti

25
Foto: Edijs Pālens, LETA

Abas administratīvas lietvedības pret TV3 operatoru Sergeju Medvedevu ir izbeigtas

Diviem policistiem, kuri janvāra beigās protesta akcijā pie Krievijas vēstniecības bija iesaistīti televīzijas operatora nogādāšanā policijas iecirknī, izteikti rājieni.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā (VP), pēc disciplinārlietu izskatīšanas pabeigšanas izteikti rājieni diviem VP darbiniekiem. Izbeigtas arī abas administratīvas lietvedības pret TV3 operatoru Sergeju Medvedevu.

Disciplinārlietu izskatīšanā konstatēts, ka policisti operatoru aizturēja nepamatoti. Līdz ar to abi darbinieki saņēmuši disciplinārsodu – rājienu -, savukārt vēl diviem policijas darbiniekiem par incidentu izteikts aizrādījums.

Jau ziņots, ka incidentā bija iesaistīti darbinieki, kas ikdienā nestrādā masu pasākumos. Notikumā iesaistītie darbinieki ikdienā apsargā objektus un nenodarbojas ar administratīvo pārkāpumu fiksēšanu un protokolu noformēšanu. Policija jau iepriekš paziņojusi, ka vērtēs šo darbinieku apmācību.

26.janvārī Rīgā, pie Krievijas vēstniecības, notika protesta akcija pret Krievijas agresiju Ukrainā. Protesta laikā policijas darbinieki aizturēja TV3 operatoru Sergeju Medvedevu. Skaidrojot savas aizturēšanas iemeslus, operators sacīja, ka policists esot nobijies, ka operators filmē viņa neizpildīto darba pienākumu, proti, faktu, ka nav savāktas izmētātās lapiņas ar uzrakstiem par Putinu.

Kārtībsargi vēlāk esot visiem spēkiem centušies viņu dabūt prom no notikuma vietas, lai tur notiekošais netiktu piefiksēts. Pēc operatora komentāriem par preses brīvību viņam paziņots, ka jādodas uz iecirkni. Pēc tam operators tika atbrīvots, ir noformēts administratīvais protokols, taču Medvedevam neviens neesot paskaidrojis, pēc kādiem likuma pantiem tas darīts, un viņam neesot iedoti nekādi dokumenti.

VP pret operatoru sāka administratīvās lietas. Operatora nogādāšana iecirknī izraisīja plašu rezonansi sabiedrībā, un VP priekšnieks paziņoja, ka notikumi pie Krievijas vēstniecības liek apšaubīt konkrēto policijas darbinieku profesionalitāti. Par policistu rīcību tika sākta dienesta pārbaude.

 

Komentāri (25)

lno 07.04.2015. 15.23

Bet par Ukraiņu kongresa priekšsedētāja aizturēšanu prēmija?:):):)

+6
0
Atbildēt

0

canoss 08.04.2015. 00.45

Super četriem policistiem pakrata pirkstiņu un norāj, lai tā vairs ne dara. Un to uzskatiet par soda mēru? Un kur morālā kompensācija cietušajam?

Es būtu apcirpis algu viņiem visiem uz 3 mēnešiem un pazeminājis uz laiku dienesta pakāpes. Citreiz domās ko dara. Bet laikam policijas šefs nav spējīgs uz tādu bardzību. Jo pašu disciplināro lietu jau ar uzsāka jo prese to notikumu tiražēja caur tv ekrāniem.

Un ja policijas vadība tādā pasākumā nav padomājusi par kompetentākiem policistiem, tad ar būtu jāizsaka neuzticība.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu