Stāt, šaušu! • IR.lv

Stāt, šaušu!

5
NULL
Zane Mače

Latvijā cilvēki nav karstasinīgi – šauj reti, taču privātpersonām izsniegti nepilni 10 tūkstoši ieroču nēsāšanas atļauju

Vai vīrs apnicis? Tā šautuvē Rīgā, Čaka ielā, man smiedamies jautā instruktors Genādijs, kad vēlos aprunāties par ieročiem. Taču šī nav joka lieta. Nesenais incidents Biķernieku mežā, kad skrējējs raidīja gaisā divus šāvienus, lai atbaidītu suni, uzjundījis jautājumus par ieroču izplatību un kontroli Latvijā.

Šāvējs, bijušais Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja vietnieks Sigords Stradiņš nevēlas komentēt Biķernieku mežā notikušo, taču atzīst –  ieroča nēsāšanas atļauju nokārtojis pirms vairākiem gadiem pēc pārdzīvota uzbrukuma. «Man uz ielas piedraudēja ar ieroci un aplaupīja. Uzbrucēju neatrada,» par rūgto pieredzi stāsta Stradiņš. Vai tagad iet visur ar ieroci, viņš neatklāj.

Valsts policijas licencēšanas un atļauju sistēmas nodaļas priekšnieks Andris Sudārs saka: sevi aizstāvēt ir katra cilvēka tiesības, taču pašaizsardzībai domāto ieroču skaits Latvijā sarūk. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu