Izšaut kanonu • IR.lv

Izšaut kanonu

4
Pauls Raudseps

Vai Saskaņas un NA priekšlikums liks skolām atteikties no latviešu klasiķiem?

Cīņu pret «sapuvušajiem Rietumiem» vienotā frontē turpina Saskaņa un Nacionālā apvienība. Kopā ar Reģionālo apvienību tās pagājušajā nedēļā Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā principā atbalstīja Jūlijas Stepaņenko (S) priekšlikumu ar likumu nodrošināt, ka no izglītības sistēmas tiek izsvēpēti jebkuri materiāli, kuri varētu «negatīvi ietekmēt izglītojamā tikumisko attīstību». Savā Twitter kontā NA valdes loceklis Jānis Iesalnieks skaidri norādīja, ka pants vērsts pret «Rietumu vērtību» paudējiem, un aizstāvēja Stepaņenko «jēdzīgo priekšlikumu».

Un patiesi – kas gan būtu iebilstams pret tikumību? Tā jau pēc definīcijas ir laba lieta.

To gan nevar teikt par pašieceltiem tikumības sargiem, kuru vēlme kontrolēt citu cilvēku domas un uzvedību reti kad aprobežojas ar nostāšanos blakus ģimenes pavardam un iet roku rokā ar daudz plašākām autoritārām tieksmēm. Šādas simbiozes paraugstunda redzama tepat blakus Krievijā, kur Putina režīma nostiprināšanas pastāvīgais pavadonis ir bijis aizvien niknāku likumu pieņemšana pret «netikumību».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu