Ie-dvesma • IR.lv

Ie-dvesma

5
Nellija Ločmele

 

Nesen runāju ar cilvēku, kurš bija pārdzīvojis ļoti nopietnas veselības problēmas, un viņš puspajokam ieminējās: nelaimes sākās, kad nodomāju – dzīve nodzīvota, var arī mirt. Nekad vairs tā neteikšu!

Cilvēks, protams, nav radiovadāma sacīkšu mašīnīte, ko var iekustināt vai apstādināt ar pulti, taču ekstrēmos un ikdienišķākos veidos ik pa laikam dzīve mums atgādina, cik liels ir domu un vārdu spēks. Paši sevi un citus varam aizraut vai pagrūst, pacelt pāri mākoņiem vai iedzīt zemē. Mājās, trolejbusā, internetā un – plašāk ņemot – valstī un pasaulē, kur vien esam klāt. Varam izdvest ko negantu un varam iedvesmot uz labu.

Tāpēc ir jauki, ka Valsts prezidenta vēlēšanu kampaņā pie apvāršņa ir pārādījies enerģisks kandidāts, kas par vienu no svarīgajiem valsts līdera pienākumiem sauc iedvesmu. Mārtiņš Bondars ir pašlaik vienīgais politiķis, par kuru var diezgan droši teikt – viņa vārds tiešām būs prezidenta vēlēšanu zīmēs šovasar, jo bez personiskas apņēmības viņam ir arī nelielas, tomēr Saeimā pārstāvētas partijas oficiāls atbalsts.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu