Balle ar agresoru • IR.lv

Balle ar agresoru

2
Aivars Ozoliņš

Latvijas valdībai draudzīgas attiecības ar Krievijas imperiālisma īstenotāju

Rietumu politiķi brīdina, ka Baltijas valstis varētu būt nākamais Krievijas agresijas mērķis. Tikmēr Latvijas valdības ministri ballējas ar vienu no Vladimira Putina vistuvākajiem līdzgaitniekiem un stāsta, ka tas nozīmējot labas attiecības ar Krieviju.

Latvijas TV raidījums De facto svētdien informēja par valsts uzņēmuma Latvijas dzelzceļš valdes priekšsēdētāja Uģa Magoņa dzimšanas dienas ekstravaganti vērienīgo svinēšanu Rundāles pilī, kur prominentākais viesis bija Krievijas dzelzceļa prezidents Vladimirs Jakuņins. Balli apmeklēja arī valdības ministri. Satiksmes ministrs Anrijs Matīss pēc tam gandarīti stāstīja, ka Jakuņina ciemošanās esot «ļoti pozitīvs signāls» un «labs rādītājs» un nozīmējot, ka Latvija ar Krieviju uztur labas attiecības gan «sadarbības jomā», gan arī «neformāli».

Runāt «bez polša» ar «Krievijas saimniekiem» esot smagi, teic Krievijas politikas vērotājs Kārlis Daukšts. Tiesa, tās galvenais saimnieks Putins nav dzērājs, tomēr taisnība, ka biznesa attiecību kultūrai austrumu kaimiņzemē ir īpatnības. Un nevar Magonim pārmest labas attiecības ar partneruzņēmuma vadītāju. Taču, pirmkārt, Jakuņins ir ne tikai uzņēmuma vadītājs, bet arī Putina režīma agresīvā imperiālisma ideoloģijas pīlārs. Tāpēc, otrkārt, dažu Latvijas valdības ministru čupošanās ar viņu un pārējo izvairīšanās to vērtēt liek apšaubīt Latvijas drošības politikas principus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu