Putins aicina Baltkrieviju un Kazahstānu veidot valūtas savienību • IR.lv

Putins aicina Baltkrieviju un Kazahstānu veidot valūtas savienību

11
Foto: LETA/AFP
Putins rosināja virzīties uz ciešāku integrāciju viņa iniciētajā Eirāzijas Ekonomiskajā savienībā



Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien savus tuvākos sabiedrotos Baltkrieviju un Kazahstānu aicināja veidot valūtas savienību, vēsta LETA.

Cenšoties mazināt Rietumu sankciju un zemo naftas cenu ietekmi, Putins rosināja virzīties uz ciešāku integrāciju viņa iniciētajā Eirāzijas Ekonomiskajā savienībā , kurā ietilpst Baltkrievija, Kazahstāna un Armēnija.

“Es domāju, ir pienācis laiks pārrunāt iespēju veidot potenciālu valūtas savienību,” paziņoja Putins, Astanā tiekoties ar Kazahstānas un Baltkrievijas prezidentiem. “Strādājot plecu pie pleca, ir vieglāk reaģēt uz ārējiem finanšu un ekonomiskiem draudiem un aizsargāt mūsu kopējo tirgu.”

Politiskās un ekonomiskās saites starp Maskavu un pārējām divām bloka dibinātājvalstīm – Baltkrieviju un naftas bagāto Kazahstānu – novājinājušas nesenās ekonomiskās likstas, kas saistītas ar Krievijas militāro iejaukšanos Ukrainā un tā rezultātā noteiktajām sankcijām.

“Mūsu savienību skārušas lielas grūtības,” atzina Kazahstānas prezidents Nursultans Nazarbajevs un izteica atbalstu ciešākai sadarbībai.

Putina loloto ekonomiskās savienības projektu Rietumi kritizējuši kā mēģinājumu atjaunot kādreizējo padomju impēriju.

Samits sekoja Putina divpusējām pārrunām ar Nazarbajevu un Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko. Sākumā tas bija plānots 12.martā, taču tika atcelts Krievijas puses dēļ laikā, kad Putins desmit dienas neparādījās sabiedrībā, izraisot baumas par viņa veselības problēmām. Pirms atsevišķajām pārrunām ar Kazahstānas prezidentu gan Putins, gan Lukašenko pauduši atbalstu Nazarbajeva plāniem turpināt savu 23 gadus ilgo valdīšanu pēc prezidenta vēlēšanām aprīlī, kurās viņš ir noskaņots uzvarēt.

 

Komentāri (11)

west 20.03.2015. 19.45

Baltkrievi ar kazahiem labāk palēkās un padejos uz Krievijas ekonomikas līķa, gūstot no tā maksimālu labumu sev, kamēr tas vēl dveš.

Putinam pat pādējie, atlikušie draugi vairs netic. Interesanti- kāpēc ?

+10
0
Atbildēt

1

    aivars15 > west 21.03.2015. 14.31

    Ne baltkrieviem, ne kazahiem nekāda prieka nav, jo šie bija saslēguši līgumus ar krieviem rubļos. Lukašenko uztaisīja traci un līgumus pārslēdza dolāros/eiro.

    Kazahi atteicās eksportēt elektrību uz Krieviju par rubļiem. Tagad prasa, lai Putins brīvprātīgi ierobežo krievu dempingoto preču izvešanu, jo rubļa vērtība samazinājās uz pusi, kamēr kazahu tenges vērtība nokrita ‘tikai’ par 20%.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

v_rostins 20.03.2015. 19.33

Es kādreiz sapņoju par savienību ar Cindy Crawford. Krievijas valūta vēl nav nobrukusi tikai pateicoties nozombētai bidlomasai, kas tic visam, ko pederastu virsaitis sola. Nez vai Baltkrievijai un Kazahstānai ir suicidāls noskaņojums.

+9
-1
Atbildēt

0

aivarsk 21.03.2015. 19.40

“Es domāju, ir pienācis laiks” – neizskatās pēc AICINĀJUMA, bet gan PAVĒLES mēģinājuma! irir.lv varētu niancēt savus virsrakstus!

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu