X stunda gaisā • IR.lv

X stunda gaisā

5
Nellija Ločmele

 

Vai jūs būtu ar mieru katru trešdienu pēc darba lidot uz Tallinu, lai noskatītos savu iemīļoto televīzijas pārraidi? Ne viens vien lasītājs tagad nodomās, ka esmu zaudējusi prātu. Nē, es arī nelidotu – apskatītos internetā. Taču iedomājieties, ka interenta nav. Un neviens televizors šeit to nerāda! Tikai Tallinā, jo īstenībā tā ir somu TV pārraide un jūs esat PSRS pilsonis aiz dzelzs priekškara, kurš to vispār nedrīkst redzēt.

Šonedēļ intervējam latviešu rokenrola leģendu Pitu Andersonu, kurš padomju laikos tā darīja – brauca trešdienās uz Tallinu, jo mūzikas raidījums somu TV bija vienīgā iespēja skatīt savus elkus. To šodien ir grūti aptvert, tāpat kā daudzus citus absurdus, čekas vajāšanu, draudus ģimenei, kas padomijā bija jāpiedzīvo cilvēkam, kura brīvais gars neiekļāvās varas novilktajā rāmī. Pat ja tā bija «tikai» citāda mūzika, kuru PSRS atzina par nepareizu un bīstamu. Pita dzīvesstāsts ir perfekts atgādinājums, cik vērtīga ir brīvība.

Tagad Pits atzīst – Krievijas vestais hibrīdkarš ir bīstamāks nekā vecā čekas sistēma, Putinu uzvarēt nebūs viegli. «Tā X stunda karājas kaut kur gaisā.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu