Putins pēkšņi izsludina paaugstinātu kaujas gatavību arī Sahalīnā • IR.lv

Putins pēkšņi izsludina paaugstinātu kaujas gatavību arī Sahalīnā

9
Krievijas ballistisko raķešu iekārta "Iskander". Foto: AFP/LETA

Polijas premejerministre: Krievija ar „Iskander”raķešu pārvietošanu mēģina ietekmēt Eiropas Savienības lēmumus

Sahalīnas salā izvietotie Austrumu kara apgabala motorizētie strēlnieki un jūras kājnieki, kas dislocēti Krasnodaras apgabalā, saņēmuši pavēli būt kaujas gatavībā. Par to ziņo Krievijas aģentūra TASS, atsaucoties uz Krievijas Aizsardzības ministrijas informāciju.

Kā zināms, jau iepriekš vairākās Krievijas Baltijas flotes, Dienvidu kara apgabala, Gaisa desanta spēku daļās un vienībās tika izsludināta paaugstināta kaujas gatavība.

Sahalīnā armijas mācībās piedalīsies vairāk nekā trīs tūkstoši karavīru, aptuveni tūkstotis ieroču vienību, militārās un speciālās tehnikas.

Vienlaikus kaujas gatavība izsludināta arī Melnās jūras flotes kājniekiem.

Kā ziņots, Krievijas bruņoto spēku Dienvidu kara apgabala un Baltijas flotes atsevišķās daļās izsludināta paaugstināta kaujas gatavība sakarā ar komandštāba vadības stratēģiskajām mācībām, otrdien vēstīja ziņu aģentūra “Interfax”.

“Vairākās Baltijas flotes, Dienvidu kara apgabala, Gaisa desanta spēku daļās un vienībās izsludināta paaugstināta kaujas gatavība un sākta pasākumu īstenošana, lai izietu sauszemes un jūras poligonos,” teikts paziņojumā, kas nonācis aģentūras rīcībā. Mācību gaitā tiks pārbaudīta karaspēka izziņošanas un vadības sistēma, tiks izstrādāti jautājumi, “lai vienībās un armijas daļās īstenotu paaugstinātas kaujas gatavības pasākumus”.

Neplānotās bruņoto spēku kaujas gatavības pārbaudes laikā Krievijas Aizsardzības ministrija uz Kaļiņingradas apkaimi pārsviež raķešu kompleksus “Iskander”, atsaucoties uz informācijas avotu ministrijā, vēsta ziņu aģentūra TASS. “Sauszemes grupējums Baltijā tiks pastiprināts ar Rietumu kara apgabala raķešu kompleksiem “Iskander”, kuru piegādāšanu veic Baltijas flotes lielie desanta kuģi,” sacīja avots.

Rietumu kara apgabalā ir divas vienības, kuru bruņojumā ir kompleksi “Iskander-M” – 26.raķešu brigāde (pie Lugas) un 112.gvardes raķešu brigāde (pie Šujas). Kura no šīm vienībām ir iesaistīta pārsviešanā, netiek ziņots. Rietumu kara apgabals jau decembrī atstrādāja “Iskanderu” pārsviešanu uz mācībām Kaļiņingradas apgabalā.

Noslēdzoties mācībām, kompleksi tika nogādāti to pastāvīgās dislokācijas vietās valsts iekšzemes rajonos. Ārvalstu mediji jau 2013.gadā ziņoja, ka Krievija Kaļiņingradas apgabalā izvietojusi kompleksus “Iskander-M”, kas tur atradīsies pastāvīgi. Armijas pārstāvji oficiāli šo informāciju nav apstiprinājuši.

Polijas premjerministre Eva Kopača par Krievijas aktivitātēm aģentūrai AFP izteikusies, ka Krievija savu militāro spēku demonstrē pie Eiropas Savienības robežām, lai palielinātu spiedienu uz ES līderiem pirms 19.-20.martā gaidāmā samita, kurā jālemj par sankcijām pret Krieviju.

„Mēs fiksējam paaugstinātu militāro aktivitāti Baltijas jūrā un tās gaisa telpā, bet pagaidām sist trauksmes zvanu nav iemesla,” teica Kopača.

Latvijas Bruņoto spēku sniegtā informācija liecina, ka otrdien patruļlidmašīna virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas identificēja vairākas Krievijas bruņoto spēku lidmašīnas – četrreiz Su-27, divreiz An-26 un vienu An-12.

Pirmdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins izdeva rīkojumu par paaugstinātas kaujas gatavības izsludināšanu Ziemeļu flotē, kā arī atsevišķās Rietumu kara apgabala un Gaisa desanta spēku daļās. Vēlāk kļuva zināms, ka Stavropoles novadā sākušās motorizēto strēlnieku brigāžu mācības, kurās piedalās vairāk nekā 500 karavīru.

Mācības sākušās arī Austrumu kara apgabalā specializētajā poligonā Burjatijā Gaisa desanta spēku un Pretgaisa aizsardzības spēku mācību gaitā.

 

Komentāri (9)

Valdis Eiserts 18.03.2015. 09.49

Visas pasaules psihiatri vērīgi seko notiekošajam.

+6
0
Atbildēt

0

Ebenemezers-3 18.03.2015. 09.38

visas karaspeeka vieniibas un ieroči nav tendeeti valsts aizsardziibai bet teritoriaalam uzbrukumam , jo galu galaa no kaa aizsargaaties , neviens krieviju okupeet netaisaas ja nu vieniigi ķiina, staļins ar akuraat nebija gatavojies aizsardziibai bet uzbrukumam , par ko daargi samaksaaja , vaacieši nedeeļas laikaa nobombardeeja visus lidlaukus un kara ešelonus kuri bija savilkti pie Eiropas robežas lai dotos taas iekarošanaa, šii nejeedziigaa bruņošanaas jau sagraava peezeresu , tgad jaacer ka taspats notiks ar šo krievu federaaciju.

+5
-1
Atbildēt

0

ierados 18.03.2015. 10.07

KF pašreizējais stāvoklis un izvēlētais virziens ved strupceļā. Krievija Putina vadībā ir zaudējusi visu mantojumu, ko guva pēc PSRS sabrukuma. Tāds ir kremļa opozīcijas vērtējums un tam var piekrist. Vismaz es tam piekrītu. Ņemot vērā Putina personību, viss pašlaik notiekošais KF ir loģisks, jo viņš dzīvo citā realitātē. Turpat, kur mūsu spīdeklis Nils Ušakovs.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu