Raidījums: Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā apsūdzētais dzīvo Krievijā • IR.lv

Raidījums: Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā apsūdzētais dzīvo Krievijā

25
Germans Milušs 2007.gadā. Foto: Lauris Nagliņš, LETA

Pretēji tiesas nospriestajam, viņa manta nav konfiscēta un aresti īpašumiem Latvijā atcelti

Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā apsūdzētais uzņēmējs, bijušais “BMW” tirgotājs Germans Milušs dzīvo Krievijā un, visticamāk, pieņēmis Krievijas pilsonību, svētdien vēstīja TV3 raidījums “Nekā personīga”. Turklāt pretēji tiesas nospriestajam, viņa manta nav konfiscēta un aresti īpašumiem Latvijā atcelti.

Valsts policijas Galvenās Kriminālpārvaldes Starptautiskās sadarbības birojs pagājušā gada 28.martā informējis Zemgales apgabaltiesu, ka Milušs savu dzīves vietu deklarējis Krievijā. Ģenerālprokuratūras lūgums viņu izdod nav sekojis, jo Milušs ir pieņēmis Krievijas pilsonību, ziņo LETA.

“2014.gada 28.martā Zemgales apgabaltiesā no Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta uz mūsu pieprasījumu par Germana Miluša Starptautisko meklēšanu saņemta informācija, ka saskaņā ar Krievijas Federācijas 1999.gada 10.decembra deklerāciju, kura iesniegta, pievienojoties 1957.gada 13.decembra Eiropas Konvencijai par izdošanu, Krievijas Federācija savus pilsoņus citām valstīm neizdod,” teikts tiesas atbildē raidījuma pārstāvjiem.

“Nekā personīga” atgādina – redzot, ka Milušs piecus nekustamos īpašumus un kapitāldaļas automobiļus tirgojošajā uzņēmumā “Mikas” pārrakstījis sievai Ellai, prokurore šai mantai uzlika arestu. Tiesa piesprieda Milušam brīvības atņemšanu un mantas konfiskāciju. Tomēr raidījuma veidotāji noskaidrojuši, ka tiesu izpildītājs Roberts Kučinskis nav šo mantu atguvis valstij par labu. 2011.gadā pēc tiesu izpildītāja iesnieguma Zemgales apgabaltiesa atcēlusi arestus Miluša īpašumiem Jūrmalā, kā arī dzīvojamai mājai Babītē.

Starptautiskā meklēšanā joprojām izsludināts vēl viens lietā aizdomās turamais Leonīds Lasmanis, kurš atzīts par vainīgu kukuļdošanas starpniecībā. Viņš aizmuka no Latvijas vēl tiesas prāvas laikā. Pēdējo reizi viņš fiksēts uz Latvijas-Igaunijas robežas 2007.gada 15.janvārī.

Jau ziņots, ka Augstākā tiesa 2005.gada Jūrmalas pašvaldību vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā bijušo Jūrmalas domes priekšsēdētāju Juri Hlevicki, Milušu un Gvido Hariju Volbrugu atzina par vainīgiem kukuļa došanā Jūrmalas domes deputātam Ilmāram Ančānam, lai viņš domes priekšsēdētāja vēlēšanās nobalsotu par Hlevicki.

Hlevickim un Milušam tika piemērots piecu gadu cietumsods ar mantas konfiskāciju, Volbrugam trīs gadu brīvības atņemšana nosacīti ar trīs gadu pārbaudes laiku. Miluša sievas iemaksātā drošības nauda – 20 000 latu – jāieskaita Valsts kasē, nolēma tiesa.

Milušs uz pirmās instances tiesas sēdēm nāca paklausīgi, taču uz sprieduma pasludināšanu nebija ieradies. Milušu izsludināja starptautiskajā meklēšanā.

Lasmanis izvēlējās pazust nedaudz laicīgāk – pēc prokurores lūguma 2007.gada 29.janvārī tika nolemts krimināllietu sadalīt, atsevišķi izdalot Lasmaņa epizodes. Kā toreiz aģentūrai LETA izteicās prokurore Velta Zaļūksne, Lasmanis 2007.gada 15.janvārī ar autobusu caur Ainažu robežkontroles punktu šķērsojis Latvijas un Igaunijas robežu. Vēlāk Interpola Krievijas birojs sniedzis atbildi Latvijas tiesībsargājošām institūcijām, ka Lasmanis ir šķērsojis Igaunijas un Krievijas robežu. Kad Lasmanis tiks atrasts, viņa lietā tiesvedība tiks sākta no jauna.

 

Komentāri (25)

Ebenemezers-3 15.03.2015. 20.41

interesanti cik tiesu izpildiitaajs saņem meenesii , ja neko 10 gadu laikaa nav atguvis valsts labaa no konfisceetajiem iipašumiem , veel vairaak , tiesa tos atdevusi iipašniekam atpakaļ , kautkas nesaprotams mums ar tiem saraiņaa padomnieka tiesu ķeeķiem , tiesneši mums maak viltot papiirus , izpaust nosleepumus , ķeeķis ir sapuvis , tik korumpeeti diez vai bija ķeizarlaikaa.

+5
0
Atbildēt

0

v_rostins 15.03.2015. 23.18

Tiesnešus, kuri ļauj krievu mēsliem aizmukt, ar visām ģimenēm būtu jātur cietumā, kaut vai viņi tur nosprāgst, kamēr meklēšanā esošais nav nonācis aiz restēm. Nebūtu Milušs un Lasmanis nomukuši, arī Šļesers sēdētu.

+3
-1
Atbildēt

0

Skumjais Bruņinieks 15.03.2015. 21.49

Mātes Latvijas “pazudušie dēli un meitas” drīz atgriezīsies Dzimtenē. Kā teica Jūsu vairākuma sabiedrotais Ameriks, Zatlera bezoligarhu un bezlemberga laiks paies kā “ļauns murgs” un viss mūsu nozagtajā valstiņā nostāsies vecajās vietās.

Mēs neesam atsviesti pirmsrīkojuma Latvijā. Toreiz, lai gan valdīja Lembergs, bija cerība uz JL, PS un izveidoto Vienotību, kas deva cerību, ka taisnība un godīgums uzvarēs.

Tā kā Vienotība(vairs katram nav šaubu) ir kļuvusi par Lemberga sistēmas partiju, var droši teikt –

MĒS ESAM ATSVIESTI 15 GADUS ATPAKAĻ PIRMS JAUNĀ LAIKA TUMSAS UN BEZCERĪBAS APSTĀKĻOS.

Ja vēl apskatāmies šīs Saeimas sastāvu, kur “latviskās koalīcijas” vietā ir smagos noziegumos apsūdzētā un okupantu kaimiņvalsts Krievijas vairākums, kas drīz liks sevi manīt, tad paliek pavisam “neomulīgi”(Ozoliņš).

Kā jau teicu – “aizmirsīsimies dziesmā”…

Ps

Uff, izlīdām…!

+3
-3
Atbildēt

1

    v_rostins > Skumjais Bruņinieks 15.03.2015. 23.20

    Skumjais Bruņinieks

    Kā domā, vai Milušs ar jaunu Krievijas FSB piešķirto identitāti apmeklēja “jv” un tikās ar savas sugas brāli, Putina kuci, Zatļeru?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu