Kasparovs aicina Putinu „izgriezt” kā ļaundabīgo audzēju • IR.lv

Kasparovs aicina Putinu „izgriezt” kā ļaundabīgo audzēju

22
Garijs Kasparovs ASV Senāta debatēs. Foto: AFP/LETA

Šaha lielmeistars aicina piespiest Krievijas oligarhus novērsties no Putina

Krievijas opozicionārs un pasaulslavenais šaha lielmeistars Garijs Kasparovs aicinājis pasaules sabiedrību turpināt Krievijas prezidenta Vladimira Putina izolāciju un atbalstīt Ukrainu ar ieroču piegādēm. Par to viņš paziņojis, uzstājoties ASV Senāta debatēs, ziņo Dw.de.

Kasparovs ASV Senātā uzstājās trešdien, 4.martā. „Nav iespējams vienoties ar ļaundabīgu audzēju,” teica Kasparovs. „Tāpat kā vēzis, Vladimirs Putins un viņa elite ir jāizgriež.”

Kasparovs uzskata, ka nepieciešams tos Krievijas oligarhus, kuri atbalsta Putinu, piespiest no viņa novērsties, piedraudot, ka citādi viņi paši atradīsies ārpus spēles.

Kasparovs arī vainoja Putinu par opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova noslepkavošanu. „Boriss Ņemcovs tika nogalināts. Putins un viņa elite uzskata, ka pēc 15 gadu valdīšanas viņiem nekas nav neiespējams, nav tādas sarkanās līnijas, kuru viņi nevarētu pārkāpt,” teica šaha lielmeistars.

“Boriss bija atklāts policejiskas valsts kritiķis – valsts, kas kritiķus necieš. Viņa pastāvīgā klātbūtne regulāri nostādīja strupceļā pieaugošo totalitāro diktatūru, kas nevar atļauties pat nebūtisku patiesības daļu,” ASV Senāta Eiropas jautājumu un reģionālās drošības apakškomisijā sacīja Kasparovs.

Viņš norādīja, ka Ņemcova pēdējais ziņojums bija veltīts “Krievijas karaspēka klātbūtnei Ukrainā, [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina militārajai cīņai pret viegli ievainojamu demokrātisku Eiropas valsti”.

ASV Senāta oficiālā tēma bija „Krievijas agresija Austrumukrainā”. Tika uzklausīti viedokļi par kara darbību Ukrainā, kā arī saspringto situāciju Moldovā un Gruzijā. Senāta viesis bija arī bijušais Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili.

Senāta sēdē Amerikas ārpolitikas padomes vecākais līdzstrādnieks Krievijas jautājumos Stīvens Blanks pavēstīja, ka pašreizējais Krievijas karš pret Ukrainu nav jauna Maskavas stratēģija, jo Krievijas Ģenerālštābs ar šādu operāciju gatavošanu nodarbojas kopš 1999.gada, bet tieši Ukrainas operācijas plānošana sākusies vismaz 2005.gadā.

ASV administrācijas pasivitāte pret Krievijas agresiju tikai veicinās spriedzes vairošanos, un ne tikai Ukrainā, teica Blanks.

Viņš pauda neizpratni, “kāpēc ASV administrācija nevar vai izvairās no notiekošā novērtējuma”. Pēc viņa teiktā, tas liecina par ASV gatavības līmeni un spēju “pareizi novērtēt Krievijas soļus un tas nevieš optimismu”.

 

 

Komentāri (22)

ierados 05.03.2015. 09.04

Vai putinam izdosies atkārtot hitlera iznācienu, kad tauta stāvēja desmitiem kilometru grāvmalēs un brēca “sieg heil!”?

+1
0
Atbildēt

3

    v_rostins > ierados 05.03.2015. 10.34

    ierados

    Nē staļinistu cūka. Lai izkliegtu sieg heil ir jābūt vienotai patriotiskai tautai, bet ne nozombētu vergu baram, kā tava saprāta brāļiem, kolektīvam Putinam, kas būtu jāizgriež.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Pelēkais Vilks > ierados 05.03.2015. 13.00

    putļers ādolfu aloizoviču pārspēs.

    diemžēl kreivu pasaules metastāzes pat ar griešanu vairs neizdosies ierobežot.

    kreivvēzis priekšpēdējā stadijā.

    un bij tak tāda laba, interesanta tauta, ceļotāji, lieliski rakstnieki, zinātnieki… viss beidzās 80+procentu gebņas utillī..

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ierados > ierados 05.03.2015. 10.47

    Ko čīkst līķu rati? Puzes eļļotājs aizmirsa iesmērēt?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu