Ziemeļkoreja raidījusi divas raķetes jūras virzienā • IR.lv

Ziemeļkoreja raidījusi divas raķetes jūras virzienā

23
Ziemeļkorejas militārā tehnika parādē. Foto: EPA/LETA

Dienvidkorejas armija būs kaujas gatavībā, rēķinoties ar iespēju, ka Ziemeļkoreja var raidīt jaunas raķetes

Ziemeļkoreja, protestējot pret ASV un Dienvidkorejas kārtējām militārajām mācībām, jūras virzienā raidījusi divas tuvas darbības rādiusa raķetes, paziņojusi Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija.

Abas raķetes, kuru darbības rādiuss ir apmēram 490 kilometri, izšautas no Nampho pilsētas valsts rietumos virzienā uz jūru Korejas pussalas austrumos, ziņo ministrija.

ASV un Dienvidkorejas kopīgie militārie manevri, kuros piedalās vairāki desmiti tūkstoši karavīru, vienmēr izsaukuši Ziemeļkorejas neapmierinātību. Raķešu izmēģinājumi un skaļi paziņojumi ir Ziemeļkorejas tradicionālā reakcija, ziņo LETA/AFP.

Armijas komandštāba mācībās “Key Resolve” piedalās ASV militārpersonas, un tās ilgs 12 dienas. Tajās paredzēta arī kaujas operāciju datorsimulācija. Paralēli Dienvidkorejas teritorijā – uz sauszemes, jūrā un gaisā – 12 nedēļas noritēs mācību “Foal Eagle” militārie manevri. Dienvidkorejas armijas pārstāvji uzskata, ka Ziemeļkoreja izšāvusi “Scud Cs” vai “Scud Ds” tipa raķetes.

Dienvidkorejas armija būs kaujas gatavībā, rēķinoties ar iespēju, ka Ziemeļkoreja var raidīt jaunas raķetes. Vienlaikus Ziemeļkorejas Aizsardzības ministrija nosaukusi Dienvidkorejas un ASV mācības par neslēptu valsts suverenitātes aizskaršanu.

Paziņojumā norādīts, ka uz šādu agresiju jāatbild ar “nesaudzīgiem triecieniem”.

Janvārī Phenjana apgalvoja, ka varētu noteikt moratoriju kodolizmēģinājumiem, ja kopīgās mācības tiktu atceltas. Tomēr ASV pārstāvji šo piedāvājumu noradīja.

 

Komentāri (23)

west 02.03.2015. 17.27

Lūk, cik jauki darbojas viena globāli samērā sīka, bet riebīga psihopātu režīma kodolšantāža. Tūliņ rietumi atsūtīs pāris tankerus ar barību, lai tikai šie neizšauj atkal kaut kādu draņķi jūras virzienā.

Krievja mācās no saviem idejiski tuvajiem austrumu brāļiem.

100x ekonomiski un militāri spēcīgākā rietumu pasaule mēģina pielabināties ar kodolraķetēm bruņotajiem gopņikiem. Laikam cer, ka izdosies. Kam izdosies ātrāk – var minēt trīs reizes.

Liberālā demokrātija ir efektīva miera un tirgus ekonomikas, nevis faktiska kara apstākļos. Ko derīt lietas labā, lai domā tie dienesti un analītiķi, kuriem par to lielu naudu maksā. Galvenais, lai atkal kādu globālo Krimu neonguļ.

+2
-1
Atbildēt

1

    kristaps_freimanis > west 02.03.2015. 19.03

    Kad nav, ko ēst, tad šauj pa jūru? Lokāls konflikts, delfīni mēģina iepirkt ieročus no zobvaļiem, haizivis sūta notas, bet pašlaik vēl neiejauksies, raķešzivis tup aizās…

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu