Krievijas TV: Izraida Latvijas un ASV specdienestu aģentu (papild.) • IR.lv

Krievijas TV: Izraida Latvijas un ASV specdienestu aģentu (papild.)

5
Foto: Edijs Pālens, LETA

Tas esot Latvijas civilās aviācijas vecākais inspektors

No Krievijas esot izraidīts Latvijas civilās aviācijas vecākais inspektors Andrejs Dudarevs, kurš, pēc Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) informācijas, bijis Latvijas un ASV specdienestu aģents. Tā svētdien ziņo portāls „Apollo.lv”, atsaucoties uz Krievijas telekanālu NTV.

Viņš Krievijā ir «persona non grata» (nevēlama persona). Kā ziņojusi Krievijas televīzija, iebraukšana Dudarevam Krievijā slēgta uz desmit gadiem.

Televīzija apgalvo, ka Dudarevam (aģentam Tomasam) esot bija dots uzdevums, izrādot iniciatīvu, piedāvāt savus pakalpojumus Krievijas specdienestiem un iekārtoties darbā, kas ir saistīts ar Krievijas Aizsardzības ministriju, lai pēc tam nodotu valsts noslēpumus Latvijas un ASV specdienestiem.

NTV ziņoja, ka Dudarevs četrus gadus esot meklējis kontaktus ar Krievijas specdienestiem, un pērn novembrī šāds kontakts noticis.

Saskaņā ar NTV sižetu Dudarevs toreiz esot paziņojis, ka 20 gadus esot strādājis Rietumvalstu specdienestos – vispirms Latvijas pretizlūkošanā, bet pēc tam ASV specdienestos. Viņš apgalvojis, ka visu šo laiku esot vācis slepenus datus Krievijai un ka šie dati «dos spēcīgu triecienu NATO pozīcijām Baltijā».

NTV ziņoja, ka Dudarevs esot pastāstījis par dažiem NATO projektiem, īpaši par radiolokācijas kompleksu BALTNET.

NTV savā programmā vēstīja, ka Dudarevs arī esot sniedzis kompromitējošus datus par Latvijas augsta ranga militārpersonām.

Krievijas pretizlūkošanas darbinieki paziņojuši Dudarevam, ka viņš izgāzies sava uzdevuma pildīšanā un Latvijā kļūšot zināms tas, ka tieši viņš nodevis Krievijai kompromitējošus materiālus par Latvijas Militārās izlūkošanas un drošības dienesta (MIDD) priekšnieka vietnieku Maiguru Strīķi, kompromitējis savus kuratorus un atklājis korupcijas shēmas Latvijas Aizsardzības ministrijas vadībā, vēstīja NTV.

Ārlietu ministra padomnieks Mārtiņš Drēģeris aģentūrai LETA teica, ka ministrija pagaidām atturas komentēt TV raidījumā pausto par Latvijas valstspiederīgā izraidīšanu.

Savukārt Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs bija pārsteigts par šādu informāciju un atzina, ka par to neko nav dzirdējis.

Aizsardzības ministrijas (AM) Militāri publisko attiecību departamenta direktors Kaspars Galkins aģentūru LETA informēja, ka ministrija nekomentēs “telekanāla spiegu seriālus”.

Galkins norādīja, ka Dudarevs 2009.gadā ir beidzis dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos.

Viņš piebilda, ka Latvija ir pārņēmusi stafeti no Lietuvas, kļūstot par Eiropas Savienības prezidējošo valsti, līdz ar to ir sagaidāma dažādu stāstu parādīšanās mediju telpā. Secinājumus, katrs varot izdarīt pats, piebilda Galkins.

(papildināta ar pēdējām 5 rindkopām)

Komentāri (5)

lno 01.03.2015. 17.35

Новости из АТО: под Мариуполем украинские партизаны взорвали склад боеприпасов, уничтожив десяток солдат ВС РФ

Источник: Новости из АТО: под Мариуполем украинские партизаны взорвали склад боеприпасов, уничтожив десяток солдат ВС РФ | ProUA.com.ua

© Авторские права. http://proua.com.ua

+7
-1
Atbildēt

1

    DikembeSakamoto > lno 01.03.2015. 23.52

    Twitterī ziņoja, ka nezināmi spēki opolčencu teritorijā ir nogalinājuši pārdesmit krievu specnazovcus un nolaupījuši eksperimentālu sakaru staciju uz KAMAZ bāzes.

    0
    0
    Atbildēt

    0

DikembeSakamoto 01.03.2015. 23.48

Sūds – viņi melo!

+1
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu