Piedalies debatēs: vai un kā Latvijā vajadzētu nostiprināt partnerattiecības? • IR.lv

Piedalies debatēs: vai un kā Latvijā vajadzētu nostiprināt partnerattiecības?

14
Laulības gredzeni. Foto: Evija Trifanova, LETA

Pirmdien par un pret šajā jautājumā argumentēs Ilze Viņķele un Jānis Iesalnieks

Iemesli, kāpēc cilvēki izvēlas dzīvot ilgstoši kopā, nereģistrējot laulību, bet kopdzīvē radot gan bērnus, gan kopīgu īpašumu, ir visdažādākie, nule Irir.lv publicētajā rakstā norāda 12.Saeimas deputāts Veiko Spolītis.

Saeimas Juridiskā komisija noraidīja viņa priekšlikumu, kas paredzēja ieviest jaunu civiltiesisko institūtu – partnerību, pamatojot šādu lēmumu ar to, ka priekšlikums ir juridiski nekvalitatīvi izstrādāts. Taču cita Saeimas deputāte Ilze Viņķele nolēmusi likumdevējam piedāvāt savu partnerattiecību reģistrācijas likumu. Ja šo priekšlikumu Saeimā virzīt neizdosies, varētu piedāvāt nostiprināt kopdzīves konstatēšanas kritērijus.

Latvijas konservatīvajai sabiedrības daļai partnerattiecību legalizācijas jautājums līdz šim bijis kā “bullim sarkana lupata”. Tomēr mēģināsim salikt PAR un PRET šim jautājumam.

Debatēs piedalās 12.Saeimas deputāte no partijas “Vienotība” Ilze Viņķele un Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Iesalnieks, kurš pārstāv Nacionālo apvienību.

Kā domājat jūs? Piedalieties debatēs un izsakiet savu viedokli šeit!

 

Komentāri (14)

Svešinieks 27.02.2015. 20.39

Lietuvieši stiprina aizsardzību, bet latvieši – partnerattiecības.

+6
-3
Atbildēt

2

    Ēriks > Svešinieks 27.02.2015. 23.37

    Ar to, papildus euro ieviešanai, mēs vēl dziļāk integrēsimies rietumos un Putins vairs neuzdrošināsies bez atļaujas uzbrukt no mugurpuses.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Svešinieks 27.02.2015. 22.36

    Visdrīzāk derīgo idiotu veidots pasākums uzmanības novēršanai un dūmu aizega radīšana ar izgudrotām problēmām!

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

Piligrims 28.02.2015. 11.23

Man ir tikai daži ? – Kur ir mīlestība tajā, ka vienīgais pareizais viedoklis ir jūsu. Visi, kas jums piekrīt, ir inteliģenti, iecietīgi, mīloši, pareizi, progresīvi, kulturāli, izglītoti, etc. Visi, kas jums nepiekrīt, jo izjūt dabīgu nepatiku (imunitāti) pret nenormālību, ir homofobi, tumsoņas, slēpti homoseksuāļi, naida pārpilni, mizantropi, etc.

Vai ~ 2% (pagaidām) uzskati ir par katru cenu jāuzstiepj 98% sabiedrības? Un kur ir robeža? Pagaidām jūs pieprasāt vienlīdzīgas tiesības pāriem, bet kā ir ar lielākām “ģimenēm”? Pirmajā mirklī viss šķiet tik cēls un pareizs, bet paskatīsimies uz pirmajiem augļiem tajās pašās jūsu pieminētajās, progresīvajās ziemeļvalstīs. Ir veselas nodaļas Bībelē, kuras vairs nedrīkst publiski lasīt un apspriest baznīcās, jo tās diskriminē jūsu izņēmumtiesības, rada diskomfortu. Tas, ka jūsu izņēmumtiesības izkropļo Bībeles vēsti ir sīkums, jo jūsu tiesības un izpratne ir augstāka par tik atpalikušu lietu, ka ticība, Bībele, Dievs. Tiek atcelti no amata tie mācītāji,kuri savas pārliecības dēļ, atsakās laulāt homoseksuālus pārus. Ir vairāki gadījumi,kad normāli cilvēki tikuši piekauti tikai par to, ka atļāvušies atrasties tur, kur tikai jūsējiem ir ekskluzīvas ieejas tiesības, vai ne tā paskatījušies, reaģējuši uz jūsu publiskām mīlestības izpausmēm. Tā kā nevajag te ļa-ļa par jūsu milzīgo, toleranci, filantropiju, inteliģenci. Tādu neiecietību un naidu,kāds nāk no jums,kad tā maska nedaudz tiek pacelta, nevar atrast starp normāliem cilvēkiem.

Statistika par bērnu adopciju tur, kur tā atļauta. Gandrīz 100% geju pāri adoptē zēnus, lezbietes – meitenes. Protams, tas taču ir tik normāli, vai ne? Tikai nenormālie heteroseksuāļi vienādi spēj mīlēt gan meitenes, gan zēnus.

Nevienam normālam cilvēkam nav problēmu līdz tam brīdim, kamēr jūs savu izņēmuma viedokli nemēģināt uzstiept ar likuma, propagandas, demagoģijas varu, it īpaši bērniem.

+4
-2
Atbildēt

0

Absints 27.02.2015. 17.48

Starp normāliem cilvēkiem partnerattiecības regulē laulība, līdz ar to dublējošas normas šeit ieviest nevajadzētu. Tas, kas iztrūkst – juridiskais regulējums homoseksuālajiem pāriem vai poligāmām ģimenēm. Tāpēc, ja kaut ko “regulēt”, tad tikai tur.

Manuprāt, tas nebūtu nekas neparasts, ja piemēram trīs cilvēku ģimene pie notāra noformē līgumu par vienādām tiesībām uz mantu, savukārt nekas cits nav nenodrošināts, tagad nav padomju laiki, kur tikai laulātajiem bija iespējams pārnakšņot viesnīcās, vai tikt pie dzīvokļa vai citas lietas. Likumi jau arī nekādi nevienam neregulē dzejas skaitīšanu mēnesnīcā, vai puķu pasniegšanu randiņā. Likums ir vajadzīgs tikai un vienīgi mantisko lietu sakārtošanai.

+3
-2
Atbildēt

2

    Absints > 03.03.2015. 11.16

    ne visi mirst, daži arī šķiras…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    aivarsk > 27.02.2015. 22.33

    Ķīps es tev piekrītu, bet ne pēdējam teikumam, jo Latvijā jau eksistē mantisko lietu sakārtošanas institūts – testamentārā mantošana.

    http://www.lvportals.lv/visi/skaidrojumi/259137

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu