Ceturtdien "Purvīša balva 2015" izstādē notiks izglītojošs seminārs skolotājiem • IR.lv

Ceturtdien “Purvīša balva 2015” izstādē notiks izglītojošs seminārs skolotājiem

29
"Purvīša balva 2015" laureāta Miķeļa Fišera darbs

“Purvīša balvas 2015” neatkarīgo ekspertu komisijas priekšsēdētāja Elita Ansone iepazīstinās ar izstādes darbiem

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zālē “Arsenāls” izstādes “Purvīša balva 2015” laikā ceturtdien, 26.februārī plkst.14 notiks informatīvs seminārs vizuālās mākslas, mākslas vēstures un kulturoloģijas pasniedzējiem, raksta aģentūra LETA. “Purvīša balvu 2015” ieguvis mākslinieks Miķelis Fišers, kura darbi bija apskatāmi izstādē “Netaisnība” Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā. 

Ceturtā Purvīša balvas izstāde LNMM izstāžu zālē “Arsenāls” skatāma līdz 12.aprīlim. Ekspozīciju veido spilgts glezniecības, grafikas, tēlniecības, instalāciju un videomākslas kopums, kuru radījuši Purvīša balvai par izcilāko sniegumu vizuālajā mākslā 2013.gadā un 2014.gadā neatkarīgo ekspertu izvirzītie astoņi mākslinieki un autoru kolektīvi – Kaspars Teodors Brambergs, Miķelis Fišers, Gints Gabrāns, Kristaps Ģelzis un Ģirts Bišs, Ginters Krumholcs, Ģirts Muižnieks, Henrijs Preiss, Artūrs Riņķis. 

Semināra mērķis ir sniegt skolotājiem pēc iespējas plašāku informāciju par konkrēto tēmu un izstādē aplūkojamajiem mākslas darbiem, lai viņi to varētu pielietot, plānojot muzeja apmeklējumu, un izmantot iegūtās zināšanas mācību stundās skolās. “Purvīša balvas 2015” neatkarīgo ekspertu komisijas priekšsēdētāja Elita Ansone iepazīstinās klausītājus ar balvai izraudzīto darbu vērtēšanas principiem un kritērijiem, kā arī īsi komentēs katra nominētā mākslas darba saturu. LNMM muzejpedagoģe māksliniece Baiba Sprance demonstrēs mākslas apguves paņēmienus un metodes, rosinās izpratni par komunikācijas procesiem, kas veidojas starp mākslinieku un skatītāju, dos vērtīgas norādes par mākslas valodas apgūšanu un interpretēšanu.

Vairāk informācijas www.lnmm.lv

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu