Precizitātes bizness • IR.lv

Precizitātes bizness

2
Hanzas elektronika dibinātājs Ilmārs Osmanis.

Viens no trim modernākajiem elektronisko sistēmu ražotājiem Ziemeļeiropā atrodas Latvijā. Tā ir uzņēmumu grupa Hansa Matrix, kurā ietilpst ražotnes Ogrē un Ventspilī, kā arī nesen izveidotā pētniecības nodaļa Rīgā

Tā nebija, ka 2001.gadā, kad Ogrē darbu sāka Ilmāra Osmaņa dibinātais uzņēmums Hanzas elektronika, Latvijā neražotu elektroniskās sistēmas. Ražoja un pat vairākos uzņēmumos. Vienīgi, kā viņš pats saka, līmenis nebija pārāk augsts. Gribējies kaut ko modernāku un tābrīža pasaules praksei atbilstošāku.

Sākuši ar septiņiem darbiniekiem un samērā vienkāršiem elektronikas produktiem, Hanzas elektronika mērķtiecīgi attīstīja ražošanu, uzbūvēja divas jaunas rūpnīcas, kurās pašlaik strādā ap 230 cilvēku. Galvenie kompānijas klienti ir elektronikas uzņēmumi no Latvijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Lielbritānijas un Vācijas. «Katram no šiem klientiem mēs kopumā ražojam aptuveni desmit dažādu produktu. Tātad parasti vienlaikus ražošanā ir gandrīz 200 izstrādājumu, un darba mums tiešām netrūkst,» saka uzņēmuma valdes priekšsēdētājs un pašlaik arī vienīgais īpašnieks Osmanis.

Nodegušas plates

Hansa Matrix lielākais pluss esot tas, ka klienti to atzīstot par augsti profesionālu piegādātāju. «To, ka esam profesionāls piegādātājs, nesakām mēs,» jo īpaši uzsver Ilmārs. «To saka klienti, kuri, pirms veikt šeit savu pasūtījumu, mūs ļoti nopietni auditē.» Tādiem tipiskiem partnerības uzņēmumiem, kādi ir Hanzas elektronika un Ventspils Elektronikas fabrika, kas faktiski nodarbojas ar līgumražošanu, tas ir ļoti būtiski.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu