Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

2
Imitācijas spēle
Kristīne Simsone

 


oooo
 Imitācijas spēle / The Imitation Game. Skandināviski minimālistiska un nepretencioza vēsturiskā drāma par britu matemātiķi Alanu Tjūringu, kuru lieliski nospēlē Benedikts Kamberbečs. Lai gan stāsts grozās ap enigmas koda atšifrēšanu Otrā pasaules kara karstumā, šo lenti ir vērtīgāk uztvert kā sabiedrības rāmjos neiederīga cilvēka cīņu ar «sistēmu» – tā diemžēl izvēršas traģiska. Vēsturiski fakti, protams, «noapaļoti», jo filma nepretendē uz dokumentalitātes statusu; tās morāle par indivīda un «leviatāna» (varas) cīņu ir arhetipiska un smalki izšķetināta. Kino no 27.februāra.

oo Fokuss / Focus. Filma par krāpniekiem un rafinētu zagšanu tomēr spēj aptīt ap pirkstu arī publiku – sēdi, skaties un gaidi, ka īstā drāma un pārdzīvojumi tikai sāksies, bet nekā! Tā vietā Vils Smits zibina savu iestīvināto smaidu pa labi un pa kreisi, aplido stereotipiski garkājainu lellīti un nepārliecinoši mēģina notēlot ko līdzīgu Oušena bandas dalībniekiem. Beigu titri nāk kā atvieglojums! Kino no 27.februāra.

Japāņu filmu festivāls. Iespēja dažādot ierasto rietumnieku «kino ēdienkarti» ar astoņām japāņu lentēm. Personiskās drāmas, kriminālstāsti un melnās komēdijas ir tikai daļa no minifestivāla žanru mikšļa. Šis ir kino, kas jāatklāj, jo filmu klāstā nesastapsit ne skaļus vārdus, ne pazīstamus nosaukumus, turklāt lentes ir maz apgrozījušās pat Eiropas festivālu apritē. Kinoteātrī KSuns no 26.februāra līdz 1.martam.Ieejas kartes saņemamas kasē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu