Augšpēdus taktika • IR.lv

Augšpēdus taktika

4
Grimhojveja mošeja Orhūsā. Pirms pāris gadiem tieši šī dievnama apmeklētāji veidoja vislielāko uz Sīriju karot aizbraukušo karotāju kontingentu.

Pēc terorista uzbrukumiem Kopenhāgenā gan Dānijā, gan daudzviet citur Eiropā aktuāls ir jautājums – kā tikt galā ar radikāli noskaņotiem karotājiem, kas atgriezušies no Sīrijas? Izskatās, ka Dānijas otrā lielākā pilsēta Orhūsa varētu būt atradusi atbildi

Ja jūs draudzīgajam, gaišmatainajam policijas komisāram Alanam Orslevam no Orhūsas pajautājat par slaveno programmu, viņš atbild ar skaitļiem. 31, 16 un 1.

Viņš paskaidro, ka 2013.gadā no Orhūsas uz Sīriju devās 31 musulmaņu vīrietis ar nodomu pievienoties radikālajiem džihādistiem pašpasludinātajā Islāma valstī. Pieci ir krituši, bet 10 aizvien atrodas kara zonā. Taču 16 ir atgriezušies – lai uz brīdi atpūstos un atkal dotos karot, vai varbūt tomēr paliktu Dānijā, kļūstot par potenciālu draudu līdzpilsoņiem.

Taču komisārs ir radījis programmu, kuras vienīgais mērķis ir novērst tieši šādus draudus. Un izskatās, ka tai jau ir rezultāti – kopš programmas darbības sākuma uz Sīriju devies tikai viens jauns karotājs. «Viena vienīga persona,» uzsver policists. Daudzi jauni vīrieši, viņš apgalvo, savos uzskatos tagad ir mazāk radikāli, nekā tas bijis vēl pirms gada.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu