Akadēmiķis Kalviņš iegādājas “Rigvir” holdinga kapitāla daļas • IR.lv

Akadēmiķis Kalviņš iegādājas “Rigvir” holdinga kapitāla daļas

23
Akadēmiķis Ivars Kalviņš. Foto: Edijs Pālens, LETA

Viņš cer palīdzēt attīstīt jauno onkoloģijas nozari – vēža viroterapiju

Latvijas Organiskās sintēzes institūta padomes priekšsēdētājs Ivars Kalviņš iegādājies “Rigvir” holdinga kapitāla daļas un kļuvis par vienu no nedaudzajiem holdinga akcionāriem. Darījuma summa netiek atklāta.

“Rigvir” holdings ir dibināts 2013.gadā un apvieno sevī vairākus uzņēmumus, kas ražo un virza farmācijas tirgos Latvijā izgudroto un izstrādāto unikālo pretvēža medikamentu “Rigvir”, kā arī attīsta vēža viroterapijas nozari Latvijā un pasaulē.

Kalviņš paudis gandarījumu par šo darījumu un cer, ka spēs palīdzēt vēl veiksmīgāk attīstīt šo unikālo medikamentu, kuram lemts pārstāvēt jaunu onkoloģijas nozari – vēža viroterapiju. Viņš norāda, ka “Rigvir” ar lielu pārliecību var atzīt par medikamentu ar līdz šim nepieejamu darbības principu, kura perspektīvas vēža ārstēšanā ir nenovērtējamas.

“Rigvir” tika izgudrots un izstrādāts Latvijā, reģistrēts 2004.gadā kā pirmās dzīvu vīrusu saturošās zāles pasaulē, kas patlaban ir vienīgais medikaments, kas pārstāv jaunu un perspektīvu onkoloģijas nozari – vēža viroterapiju. “Rigvir” no valsts un no ražotāja puses tiek kompensēts Latvijas pacientiem un tagad viroterapija ar “Rigvir” jau tikusi pielietota vairāk nekā 40 valstu pacientiem.

Kalviņš ir profesors, ilggadējs Organiskās sintēzes institūta direktors, patlaban padomes priekšsēdētājs. Viņš ieguvis starptautisku atzinību kā zāļu “Mildronats” un “Leokadīns” izgudrotājs, kā arī līdzdarbojies 2014.gadā ASV pēc FDA standartiem reģistrētā “Belinostat” (Beleodaq) izveidē, ir 550 publikāciju autors, ieskaitot patentus.

 

Komentāri (23)

aldis 25.02.2015. 14.11

Izcila ziņā. Ja zinātnieks pats realizē sava darba rezultātu savā valstī, tas Latvijai visvairāk vajadzīgs. Lai izdodas.

+3
0
Atbildēt

0

Anti Vatņiks 25.02.2015. 22.12

Kāds ar ir painteresējies cik šis “dinozaurs” saņem uz ķepas algā, nepieliekot ne mazākās pūles pētniecībā, bet parādoties publikācijās itin bieži kā līdzautors? Man av žēl, tomēr nauda jāliek cilvēkos, kas bīda/dara zinātni nevis administrē zinātni. Tā ir LV lielākā zinātnes problēma – naudu saņem pirmaīdas augšā sēdošie dinozauri, pētniekam, kas “dedzina savas smadzenes zinātnē” – atmet kas paliek pāri.

0
0
Atbildēt

4

    Ēriks > Anti Vatņiks 25.02.2015. 23.36

    Es vispirms painteresētos,no kurienes ziņas ka:”saņem uz ķepas algā, nepieliekot ne mazākās pūles pētniecībā, bet parādoties publikācijās itin bieži kā līdzautors”

    Man tas pagaidām izklausās kā nepelnīts stulbs uzbrauciens.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Anti Vatņiks 27.02.2015. 13.36

    Ja viņš to lietu noadministrētu tiktāl,ka mūsu zinātnieku izgudrojumus varētu izmantot ražošanā tepat uz vietas,man nebūtu nekādu iebildumu,arī tas ir ļoti vajadzīgs darbs.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Anti Vatņiks > Anti Vatņiks 26.02.2015. 18.06

    http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/80247/organiskas-sintezes-instituta-vaditajs-kalvins-guvis-83-998-latu-ienakumus

    Cilvēks, kas reāli ir noracies administratīvā darbā un braukā apkārt, nespēj līdzvērtīgi strādāt zinātnē. Cik cienijamais kungs ir profesionālās biedrībās? 17 – ja nemaldos.

    Par to kas bija agrāk – tikai cieņa, es saprotu ka pensija jānoplena utt, bet ne jau nu šādi.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Anti Vatņiks > Anti Vatņiks 27.02.2015. 18.24

    Neesi nu naivs. Šādu projektu (medikamentu meklēšanu, testēšanu un palaišanu tirgū) spēj pavilkt lielas farmacētiskās firmas vai arī ar milzīgu start-up kapitālu mazāka firma, tas nav ne institūtu, ne arī Valsts projekts. Milzīgs risks, bet ja paveicas tad ienāk liela nauda (un nauda nākamiem projektiem), bet ja nepaveicas – var pienākt kirdiks. Paskatamies ko LV farmfirmas ražo – generics, un pāris orģinālpreperāti vēl no PSRS laikiem. Visādi tur Kirovi negrib riskēt, daudz drošāk ir tirgot bezjēdzīgu Mildronātu un iekāst naudiņu no veciem cilvēkiem.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu