Ušakovs nedosies uz 9.maija svinībām Maskavā • IR.lv

Ušakovs nedosies uz 9.maija svinībām Maskavā

32
Rīgas mērs Nils Uškaovs. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Vizītē Maskavā Ušakovs no pareizticīgo baznīcas patriarha Kirila saņem prēmiju par kristietības principu stiprināšanu sabiedrībā 

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) nedosies uz “uzvaras dienas” svinībām Maskavā 9.maijā.

Ušakovs pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” sacīja, ka oficiālu ielūgumu uz pasākumu nav saņēmis, bet, ja tāds pienāks, viņš pieklājīgi atbildēs, ka paliks Rīgā. “Es 9.maiju ļoti regulāri pavadu Rīgā. Arī šogad noteikti šo dienu pavadīšu Rīgā,” teica Ušakovs.

Kā zināms, uz Krievijas rīkotajām svinībām, pieminot 70.gadadienu kopš nacistiskās Vācijas sagrāves Otrajā pasaules karā, un uz Maskavā paredzēto ceremoniju nedosies arī Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Savukārt par apbalvojumu, ko Ušakovam nesenajā vizītē Maskavā pasniedza pareizticīgo baznīca, viņš teica, ka būtu izteikti nepareizi atteikties no apbalvojuma, ko pasniedz baznīca.

Piektdien Maskavā, Kristus Glābēja katedrālē, Ušakovs saņēma Starptautiskā sabiedriskā pareizticīgo tautu vienotības fonda (SSPTVF) apbalvojumu par kristietības principu stiprināšanu sabiedrībā, ziņo LETA.

“Negribētu saistīt kopā baznīcu, valsti un ģeopolitiskās problēmas,” teica Rīgas mērs.

Saņemto SSPTVF prēmiju par kristietības principu stiprināšanu sabiedrībā Ušakovs apņēmies ziedot Svētā Nikolaja kapelas atjaunošanai, teica Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

No Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarha Kirila rokām saņemtā prēmija – 10 000 ASV dolāru (8786 eiro) – būšot pirmais ziedojums, lai atjaunotu Svētā Nikolaja kapelu, kas atradās Spīķeru kvartāla tuvumā un tika nojaukta 1959.gadā.

Vizītes laikā Maskavā Ušakovs arī ticies ar Krievijas Valsts domes priekšsēdētāju Sergeju Nariškinu. “Krīze attiecībās starp Eiropas Savienību un Krieviju kādreiz beigsies, un neatkarīgi no krīzēm mums visiem ir nepieciešamas labas attiecības starp Latviju un Krieviju,” sacīja Ušakovs.

Viņš norādīja, ka abiem bijusi ļoti produktīva saruna un piebilda, ka ar Nariškinu labas attiecības viņam izveidojušās jau tad, kad, būdams Saeimas deputāts, vadījis Latvijas-Krievijas parlamentu sadarbības grupu.

 

Komentāri (32)

Pelēkais Vilks 23.02.2015. 12.33

Ušakovs nedosies uz 9.maija svinībām Maskavā

=======

Būtum es tādā švakā pozīcijā kā išaks, es ieteiktu išakam nedoties arī uz 9.maija svinībām Kaŗātavu laukumā!

Un vēl es ieteiktu tiem, kuŗi tiešām vēlas savus tēvus un brāļus pieminēt – doties uz dažādām, Latvijā nesaskaitāmi daudzām vietām kuŗ miruši /vaŗas piespiesti/varas melu provocēti/aplamticības apmāti kareivji.

+9
0
Atbildēt

0

Valdis Eiserts 23.02.2015. 09.06

… kremlim svarīgāk ir russificēt perifērijas.

+7
0
Atbildēt

0

J.Biotops 23.02.2015. 10.19

Nu un? Instrukcijas saņemt un atskaites iesniegt mūsdienās var daudz veidos. Kā tas notiek elektroniski, jau zināms.

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu