Streļčenoks lūdz premjerministri apturēt viņa darba izpildes novērtēšanu • IR.lv

Streļčenoks lūdz premjerministri apturēt viņa darba izpildes novērtēšanu

16
KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks. Foto: Raitis Plauks, F64

KNAB šefs apšauba, vai vispār ir veicama viņa darba izpildes novērtēšana

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks lūdzis Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V) apturēt viņa darba izpildes novērtēšanu, ziņo LETA.

Premjerministres preses sekretāre Aiva Rozenberga teica, ka Straujuma ir saņēmusi šādu lūgumu, tomēr savu lēmumu nemainīšot. Streļčenokam jau ir nosūtīta Valsts kancelejas sagatavota vēstule, piebilda Rozenberga.

KNAB paziņojumā presei raksta – lai gūtu pārliecību par KNAB priekšnieka novērtēšanas procesa atbilstību KNAB likumam, kompetentām institūcijām lūgts sniegt atzinumu par KNAB priekšnieka darba izpildes novērtēšanas tiesiskumu, jo normatīvajos aktos nav paredzēta KNAB priekšnieka darba izpildes novērtēšana.

Saskaņā ar KNAB rīcībā esošo informāciju KNAB priekšnieka darba izpildi plānots veikt saskaņā ar noteikumiem par valsts tiešās pārvaldes iestādēs nodarbināto darba izpildes novērtēšanu, kas izdoti saskaņā ar Darba likumu un Valsts civildienesta likumu, lai gan minētās tiesību normas paredz intelektuālā darba, kā arī fiziskā darba novērtēšanas un amatu kvalifikācijas kategoriju noteikšanas pamatmetodiku un to, ka iestādes vadītāja darbību ne retāk kā reizi divos gados novērtē speciāla komisija.

Savukārt KNAB likums, kas ir speciālais likums attiecībā uz Darba likumu, vispār neparedz KNAB priekšnieka darba novērtēšanu.

Ņemot vērā minēto un 2011.gadā Augstākās tiesas secināto kādā lietā par speciālā likuma prevalējošo lomu pār vispārējiem valsts pārvaldes darbību regulējošajiem normatīvajiem aktiem un Ministru prezidenta ierobežoto pilnvaru apjomu, pastāv pamatotas šaubas, vai vispār ir veicama KNAB priekšnieka darba izpildes novērtēšana.

Apšaubāma ir arī Ministru kabineta noteikumu attiecināšana uz KNAB priekšnieka novērtēšanu, jo speciālajā KNAB likumā nav noteikts deleģējums Ministru kabinetam noteikt KNAB priekšnieka novērtēšanas kārtību.

Ievērojot minēto, Streļčenoks lūdzis Ministru prezidenti apturēt viņa darba izpildes novērtēšanu.

Ministru prezidente 5.janvārī pēc tikšanās ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru informēja par lēmumu veidot KNAB priekšnieka ikgadējo darbības novērtēšanas komisiju. Skaidrojot šādu lēmumu, viņa uzsvēra, ka KNAB iesaistīšanās vairākos tiesvedības procesos nav uzskatāma par labas pārvaldības praksi, turklāt ir pagājis jau vairāk nekā gads kopš iepriekšējā novērtējuma veikšanas.

Straujuma teica, ka komisijai, izvērtējot Streļčenoka darbu, būtu jāņem vērā tiesvedības procesi. Arī Kalnmeiers teica, ka komisijai ir jāvērtē, cik liela ir amatpersonas atbildība.

Mēnesi vēlāk Straujuma paziņoja, ka, pirms veidot komisiju, viņa lūgs Streļčenoka darbību vispirms novērtēt sabiedriskajām organizācijām.

 

Komentāri (16)

Bet 16.02.2015. 14.32

Nu jā, “pamatots”lūgums no Streļčenoka mutes, jo kāda daļa premjerei, ka no valsts nodokļu maksātāju kabatas, jāmaksā Streļčenoka iegribu padzītajiem KNAB darbiniekiem tiesas piespriestās naudas summas par šo darbinieku netiesisku atbrīvošanu no darba.Tikai Streļčenokam ir tiesības vērtēt savus KNAB darbiniekus- citiem noteikti nē!

Kādā valstī tad īsti dzīvojam?

+11
-2
Atbildēt

0

dzeris49 16.02.2015. 15.51

Arvien vairāk apstiprinās, ka cilvēkam neadekvāts pašnovērtējums, kā arī vispār visai maza saikne ar realitāti, epileptoīdi – paranojāla rakstura personība, kas, izskatās, ir spēcīgi dekompensējusies.

+9
0
Atbildēt

0

Aigars Mahinovs 16.02.2015. 14.46

Laiks jau atlaist to klaunu, lai KNAB varētu atkal sākt strādāt.

+11
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu