“Rīgas satiksme”: Mazgāšanas līdzekļi izlietoti – krāpšanu nevar pierādīt • IR.lv

“Rīgas satiksme”: Mazgāšanas līdzekļi izlietoti – krāpšanu nevar pierādīt

21
Kur palika mazgāšanas līdzekļi, preses konferencē aizdomājies "Rīgas satiksmes" priekšnieks Leons Bemhens. Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Uz laiku no dienesta pienākumu veikšanas atstādina Tehniskās kontroles daļas vadītāja vietnieku

Pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” komisija dienesta pārbaudē konstatējusi, ka visi mazgāšanas līdzekļu iepirkumi notikuši atbilstoši gan ārējiem, gan iekšējiem normatīviem. Ņemot vērā to, ka piegādātie ķīmiskie mazgāšanas līdzekļi ir izlietoti 2014.gada jūnijā, dienesta izmeklēšanas komisijai nav bijis iespējams veikt to atbilstības pārbaudi, teikts komisijas secinājumos.

Tomēr uz laiku, kamēr citās valsts institūcijās – prokuratūrā un ieņēmumu dienestā – notiek izmeklēšana saistībā ar šo jautājumu, ar pirmdienu lemts atstādināt no darba pienākumu pildīšanas “Rīgas satiksmes” (RS) Tehniskās kontroles daļas priekšnieka vietnieku Vjačeslavu Stunžānu, kurš, kā ziņoja “Nekā personīga”, bijis iesaistīts iespējamā krāpšanas shēmā.

Tiesa, medijiem izplatītajos komisijas secinājumos par Stunžānu teikts, ka viņš nekādā veidā nav varējis nonākt interesēu konfliktā ar RS un transporta mazgāšanas līdzekļu piegādātājiem.

Komisijas vadītāja “Rīgas satiksmes” Administratīvo resursu pārvaldības direktore Elīna Epalte-Drulle stāstīja, ka dienesta pārbaudē izskatīti visi RS pieejamie dokumenti par mazgāšanas līdzekļu iepirkumiem, kas pierāda, ka visi līdzekļi ir saņemti un izlietoti tam paredzētajam mērķim. Viņa uzsvēra, ka pēdējie līdzekļi, kas saņemti pēc minētā iepirkuma, izlietoti pērn jūnijā, tādēļ RS nav bijis iespējams pārbaudīt iepakojumu saturu. Tas, ko RS šajā situācijā darījusi – par mazgāšanas līdzekļu konsistenci un īpašībām apjautāti darbinieki, kas veikuši transportlīdzekļu apkopi.

Darbinieki norādījuši uz savstarpēji atbilstošu līdzekļu konsistenci, krāsu un smaržu dažādos laika periodos, sākot no iepirkuma 2010.gadā, līdz ar to uzņēmumam neesot pamata domāt, ka iepakojumos bijis ūdens ķīmijas līdzekļu vietā.

RS arī konstatējuši, ka transportlīdzekļu tīrīšanas process nodrošināts atbilstoši RS noteiktajām prasībām, esot samazinājies arī sūdzību skaits par transportlīdzekļu tīrību, kas arī norādot, ka apkopē izmantoti tam paredzēti līdzekļi.

Kā ziņots, reaģējot uz televīzijā izskanējušo informāciju par nanotehnoloģisko līdzekļu iegādi sabiedrisko transporta līdzekļu tīrīšanai un apstrādei, “Rīgas satiksme” ir ierosinājusi dienesta pārbaudi. TV3 raidījums “Nekā personīga” 1.februārī vēstīja, ka “Rīgas satiksmē”, iespējams, notikusi krāpšana saistībā ar tīrīšanas līdzekļu iegādi. To vietā uzņēmums patiesībā maksājis par ūdeni.

 

Komentāri (21)

Uldis Strautkalns 16.02.2015. 18.28

Policijai jau no gan ir vienkārši to noskaidrot – pieprasa info no rūpnīcas – cik ir piegādāts, un salīdzina ar RS pārdoto.

Cik saprotu, VID jau to ir izdarījis un atzinis, ka nekāda piegāde no ārzemēm nav bijusi, darījumi ir fiktīvi. Kādas problēmas visus ietupināt? tikai un vienīgi politiskās gribas jautājums. pierādījumi ir atliku likām.

+11
0
Atbildēt

0

klusais 16.02.2015. 17.04

Principā ūdens arī ir mazgāšanas līdzeklis :)

+9
0
Atbildēt

0

j_zalitis 16.02.2015. 16.54

Back to USSR.

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu